LICE     22.07.2016.

Limun i šećer za uklanjanje nesavršenosti sa lica

Priroda leči sve i ona je najbolji saveznik kada je o nezi osetljive kože lica reč. Ako vas u poslednje vreme muče pigmentacijske fleke, od trudnoće, akni, iritacija, hormonalnog disbalansa, prekomerne izloženosti suncu, stresa i sl. imamo predlog kako da uz dve namirnice sa vaše kuhinjske police rešite ovaj problem.

Potreban vam je jedan limun i malo šećera. Limun isecite i na jednu polovinu nanesite jednu kašičicu belog, kristal šećera. Možda šećer nije dobar za zdravlje i održavanje vitke linije, ali je odličan za piling kože. Lice prethodno operite i tonirajte i na suvu kožu primenite sledeću taktiku: Polovinom limuna „natopljenom“ šećerom masirajte lice kružnim pokretima. Neka limun sa šećerom klizi po vašem licu idući od brade preko nosa do čela i u obrntom pravcu. Obraze intenzivnije pritisnite i limun zadržite par sekundi. Čeonu i viličnu kost ostavite za kraj ovog mini tretmana.

aug24th-027

 

Nakon toga isperite lice mlakom vodom, nanesite termlanu vodu pa hidtantnu kremu. Tretman radite uveče, pred spavanje. Limun obiluje vitaminom C i voćnim kiselinama koje u kontaktu sa sunčevim zračenjem trajno mogu oštetiti kožu, zato nije preporučljivo da preko dana koristite limun za tretiranje lica. Svakako, tokom leta na kožu nanosite kremu sa visokim faktorom zaštite i bezbedne ste!

Da bi dao optimalne rezutlate, tretman sa limunom i šećerom koristite dva do tri puta nedeljno.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ