DUH     09.05.2017.

Meditacijom do promene života

U vremenu u kojem živimo, nije lako biti fokusiran, opušten, i psihički rasterećen. Svakodnevno primamo gomilu informacija, i svaka od njih pokrene more misli u našim glavama, a što je veći broj informacija, to je veći haos u glavi. Često nam se može desiti da u mislima odlutamo u prošlost ili budućnost, a najteže nam je da osvestimo sadašnji trenutak.

U našem umu postoji bezbroj misli, i jednostavno smo naučeni da više mislimo negativno nego pozitivno. Zamišljanjem nečeg lošeg celo naše telo to proživljava kao da se zaista dogodilo, jer ono ne zna da li smo mi samo promislili ili se nešto zaista dogodilo. Razmislite sada šta nesvesno činite sebi i svom telu. Pozitivne misli su jedino što biste trebali da proživljavate punim plućima, na negativne misli zaboravite, ili bar pokušajte da ih kontrolišete i osvestite sadašnji trenutak, a to možete postići meditacijom.

Meditacija je stanje bez misli, i potpuna svest o trenutku u kome se nalazimo. Meditacijom upoznajemo sebe, smirujemo um i dobijamo odgovore na mnoga pitanja. Ona je odličan način da relaksiramo i saberemo svoje misli.

Najvažnija svrha meditacije je podizanje svesti. Nakon nekog vremena praktikovanja naša svest raste i počinjemo da se menjamo. Takođe, postajete stabilniji, vaš um postaje smireniji i prekida se unutrašnji dijalog.

Ono što je jako važno prilikom meditacije je to da se potpuno opustite. Pronađite prijatno i mirno mesto. Zauzmite sedeći ili ležeći položaj. Započnite to dubokim disanjem. Opuštajte deo po deo tela, i tako celo telo. Bitan je fokus i bitno je produžavati stanje bez misli.

Mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta, muzike, glume, i mode pridržavaju se zdravog načina života koji pored zdrave ishrane i redovnog vežbanja podrazumeva i svakodnevnu meditaciju. Samo neki od njih su Novak Đoković, Opra Vinfri, Žizel Bundšen, Arijana Hafington, Eva Mendes, Dženifer Eniston, Keti Peri i mnogi drugi.

Nadam se da smo vam dali više nego dovoljno razloga da uključite meditaciju u vašu svakodnevnu rutinu.

Muzika za meditaciju ( https://www.youtube.com/watch?v=WZKW2Hq2fks ) biće odlična podloga za postizanje smirenosti.

Želimo vam divan dan pun harmonije.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ