RASKID     12.04.2019.

Metode za lakše prihvatanje raskida

Ljubav nas pokreće. Živimo da volimo i da budemo voljeni. Ipak, nije uvek sve savršeno. Nesuglasice su često razlog raskida. Nekada nismo u stanju da prihvatimo činjenicu da neka osoba koju smo voleli i na koju smo navikli neće više biti u našem životu. Što pre to shvatimo, lakše ćemo prevazići tu fazu.

Iako deluje kao da nije tako, sami biramo kako ćemo reagovati na raskid. Ukoliko odlučimo da patimo i da verujemo da ne možemo da nastavimo dalje, tako će i biti.

Ukoliko nastavite da proveravate partera, da proveravate društvene mreže i kretanje, to će samo loše uticati na vas. Pokušajte da potpuno odstranite misli upućene njemu.

Dakle, važno je prevazići tu fazu. Uzmite par dana samo za sebe, plačite, bolujte, ali se ispraznite. Najgore je tu bol držati u sebi. Oslobodite se. Kada počnete realno da razmišljajte, shvatićete da ste i pre te osobe živeli.
Možda je ta osoba bila savršena prema vama i maksimalno posvećena, ali nemojte se preslišavati. To je prošlost. Ukoliko proživljavate iznova trenutke, nećete se osloboditi. Vi ste sada krenuli dalje, to je iza vas.

Takođe, veoma je bitno da ne budete razočarani u svet oko vas. Povredila vas je jedna osoba, ne treba gubiti veru u ostale ljude, jer NISU svi isti. Budite otvorenog uma, bez ograničenja.

Nemojte se predavati porocima, na taj način gubite sebe. Biti sa nekim drugim nakon raskida samo iz inata nije baš najbolji izbor, jer će tako vaša osećanja biti samo još više haotična.

Pre svega, posvetite se sebi! Sredite svoja osećanja i misli. Stavite fokus na porodicu, prijatelje, posao i druge lepe stvari. Novi hobi je uvek dobrodošao. A kada se mi lepo osećamo, ljubav je neizbežna.

Volite i poštujte sebe! Koliko god da vas je parter ubeđivao u suprotno, ne dozvolite sebi da poverujte da niste vredni.

Neka vaša sreća zavisi od vas samih, ne od partera! Pronađite sebe i neka sve počinje upravo od vas samih. A sve te manje lepe događaje posmatrajte kao neprocenjivo iskustvo koje vas je nečemu naučilo.


Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ