NEDELJE MODE     27.02.2021.

Mladi dizajneri oduševili u Palazzo Visconti u Milanu

23, 24, and 25, februara Emerging Talents Milan oduševili su prikazom mladih talenata u modnom dizajnu u prestonici mode, Milanu.

Modne revije: Lokomotiva, Marc Cain, Menniti, Murrii Quu Couture, OTKUTYR Fashion House, Perfect Population by KL Allen

Prezentacije: Ecoco, EcoSimple, Marc Cain, OTKUTYR Fashion House, Sanda Design, Soave, VIAGOLAQUATTRO, VOR Makeup

Marc Cain jesen/zima 21/22

Prirodna nonšalantnost je iznad svega u kolekcijama Marc Cain-a za jesen / zimu 2021. Pod motom „Kako je divno …“ veza sa prirodom ne samo da se ogleda već se i u kolekciji slavi. Trenutni zeitgeist izražen je u obliku tkanina, krojeva i kombinacija boja.

Meke, senzualne neutralne nijanse poput prljavo bele, pannakote i peščane bež boje ujedinjuju se u monohromatskoj odeći. Nuga, puter i krema takođe stvaraju nežnu kompoziciju nijansi. Duboko noćno plava kombinacija kestena i mahagonija formira harmoničan celokupan koncept. Dve nijanse u jednom stilu su nove i modernizuju teme. Pored nežnih tonova, postoje i izjave o boji: jaka crvena i jarko ružičasta stupaju u izražajnu vezu. Tkanine imaju svoj jezik. Poruka je jasna: visok kvalitet i nonšalantnost obavezne su ove zime.

Murri Quu Couture

Murrii Quu Couture spaja holivudski glamur koji podseća na 30-te sa referencama na drevne zemlje njenog naroda.
Kolekcija Cassandra Ruth, nazvana po Cheril-inoj majci i baki, izbor je od 10 kreacija. Svaki komad je oblikovan od već postojeće odeće, što rezultira zapanjujuće elegantnim predmetima, a ne postoje dve iste haljine.
Šeril preispituje postojeću odeću koja će biti dekonstruisana i preuređena u delo ili umetnost po meri.

OTKYTUR modna kuća

OTKUTYR FW21/22 kolekcija miksuje prostor između dva paralelna vremenska razdoblja, pozivajući se na pandemije 19. i 21.veka. Zbunjenost, nesigurnost, nepokolebljiva elastičnost ovih perioda nadahnjuje estetiku kolekcije. U svojoj osnovi ova kolekcija je noćna mora sna koji preklapa dva sveta, koja postoji u multiuniverzumu. Paleta boja najnovije kolekcije OTKYTUR-a pridržava se turbulencije našeg multiverzuma, koja sadrži nežne pastelne ombre i bledo ružičastu čipku – ali i potpuno suprotnu od svetlih, čvrstih boja. Prihvatajući osećaj neizvesnosti i elastičnosti, kolekcija je inspirisana muškošću, ali izvedena u ženstvenosti.

Lokomotiva

Za novu jesen/zima kolekciju Lokomotiva ostaje na stazi i predlaže još jednu smelu kolekciju koja se sastoji od vanvremenskih komada za pojedince sa karakterom. Inspiraciju za ovu kolekciju dizajner pronalazi delimično u njoj samoj, jer su svi delovi pažljivo ručno izrađeni, iskrena vizija i izjava o ličnoj estetici i intimnim uticajima dizajnera. Kolekcija je takođe pod uticajem nostalgije dizajnera prema određenim prošlim vremenima gde suptilna magija 70-ih i 80-ih prolazi kroz neke delove. Povremeno se pojavljuje i silueta 50-ih, gde komadi daju taj šarmantni laki ženski dodir.

Menniti

Alba je prva kolekcija MENNITI.
Alba je sinergija između korena južne Italije i sveta. To je egzaltacija kontrasta između antičkog i modernog. Alba je koncentrat čiste italijanske DNK zatvoren u stilskim konturama u svakoj stvorenoj haljini, u svim tkaninama i bojama koje se koriste i u svim pobuđenim emocijama. Tkanine su tečne i lagane koje stvaraju udobnost za telo. Svileni otisci moderna su redefinicija antike u smelim bojama crvene, crne i zlatne koje definišu celokupnu kolekciju u kojoj je jedna haljina proglašeni omaž apsolutnom majstoru mode Đaniju Versaćeu.

Perfect Population BY KL ALLEN

Nakon uspešnih sezona na njujorškoj nedelji mode, Perfect Population po prvi put ostavlja svoj trag u Emerging Talents – Milanskoj nedelji mode. U svojoj prvoj sezoni sarađivaće sa Princess Mauve Cosmetics kao zvaničnim make up partnerom. 23. februara, modna etiketa je predstavila svoju novu kolekciju „PERFECTVILLE 2100“ u Palazzo Visconti tokom Sajma novonastalih talenata. Osnivač i glavni dizajner KL Allen kaže: „Veoma sam uzbuđen zbog svog debija sa Emerging Talents tokom Nedelje mode u Milanu, jer je ovo oduvek bio moj san. Moj brend Perfect Population zalaže se za nezavisnost, slobodu izražavanja i modu unapred. Razred i elegancija uliveni izokretom van okvira.
Kao afroamerički modni dizajner, želim da Perfect Population postane Modna kuća poznata širom sveta. “

Tekst pisao modni urednik Jolly magazina Josip Grabovac

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ