MODNE VESTI     01.07.2016.

Moda i Feng Shui (KVIZ)

Feng Shui  možemo primeniti na sve od raščićavanja nereda do uređenja bašte, pa čak kod izbora odeće. S obzirom da je u osnovi fensg shui-ja fokus na boju, oblik i elemente, možemo ga lako primeniti i u oblasti mode. Dovoljno je da znate vaš kua (gua) kako bi znali koje oblike, boje i komade da ponesete u skladu sa vašom unutrašnjom energijom – poznatom i kao Či. Ako ne znate vaš KUA broj, možete ga lako izračunati ovde:

moda

  • Ako je vaš elemenat Zemlja (kua 2, 5 i 8), vi ste Mirotvorac, stabilni, prizemljeni, realni, strpljivi i puni razumevanja. Vaš izbor je klasika i uključivao bi zemljane tonove, žutu, pepito, tvid i karirane dezene, lan, pamuk i svilu, a od aksesoara kaiševi i bilo šta što stavlja vaše ruke u prvi plan. Brendovi koji bi vam odgovarali su Prada, Burberry, Ralph Lauren, Tory Burc, Massimo Dutti, Estee Lauder. Za ravnotežu birajte elemente drveta.
  • Ako je vaš elemenat Metal (kua 6 i 7), vi ste Perfekcionista, fokusirani, organizovani, polažete na kvalitet, eleganciju, preciznost, ali i optimizam. Visoko-kvalitetni materijali kao što su svila, saten i kašmir vam odgovaraju, kao i pastelne boje, bela, metalik, čipka i naravno aksesoari od metala ili visokog sjaja i dosta nakita, isključivo od plemenitih materijala. Zaobiđite printove i jeftine materijale, i izbalansirajte sa elementima Vaš idealan izbor bi bili Chanel, Celine, Dior,Gucci, Cartier, Rolex, YSL.
  • Ako je vaš elemenat Voda (Kua 1) vi ste Filozof, blage prirode, osećajni, kreativni, jedinstveni lako se adaptirate ljudima i okolnostima. Vama odgovaraju crna i tamnije varijante svih boja (boja šljive, trule višnje), svi tamniji tonovi plave (indigo i mornarsko plava), a od materijala najprijatnije se osećate u lepršavim komadima od šifona i svile. Asimetrični komadi, neobični printovi, etno-dizajn su odličan izbor, a torbice i tašne su vaš fetiš. Za balans birajte zemljane tonove. Za vas su Diesel, Marc Jacobs, Valentino, Elie Saab, Tosca Blu, Balenciaga Stella McCartney, Nina Ricci, Scotch & Soda.
  • Ako je vaš elemenat Drvo (Kua 3 i 4), vi ste Preduzimač, veoma ste aktivni, puni energije, lako donosite odluke, imaje jaku volju i snagu, strpljivi ste i posvećeni porodici. Vaš izbor su sve nijanse zelene, svetlo plave, floralni dezeni, pruge, džins, pamuk, sportska odeća, a posebnu pažnju i značajna sredstva posvećujete cipelama. Vaši brendovi su Armani, Moschino, Dolce & Gabbana, Tommy Hilfiger, Missoni, Louboutin, Jimmy Choo, Adidas, Desigual. Kombinujte sa elementima metala radi balansa.
  • Ako je vaš elemenat vatra (kua 9), vi ste Avanturista, puni strasti, zabavni, harizmatični, uživate kad ste u centru pažnje, i volite da ostavite na sve utisak. Crvena, roza, ljubičasta, koža, krzno, animal print, duboki dekoltei, uske farmerke, mini suknje – birajte sve što vas stavlja u centar pažnje. Smirite vatru u vama i na vama tamnim tonovima i elementima vode. Vaši idealni brendovi su Versacce, Roberto Cavalli, Alexander McQueen
  • S obzirom da je 2016. godina vatrenog majmuna, pored boja vašeg elementa ne zaboravite da nosite elemente vatre.

 

Ovaj kviz vam može dati odgovor kojem elementu pripadate prema svojim afinitetima.

Za kraj, bez obzira prihvatile ideju o korišćenju feng shui saveta za stajling, ako se dobro osećate u tome što nosite, osetiće se- plenićete pažnjom, smirenošću i samopouzdanjem.

 

Photo> A.McQueen: http://www.fashioneditoratlarge.com/2014/04/breaking-alexander-mcqueen-savage-beauty-comes-london/
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ