MODNE VESTI     21.04.2019.

Modna revija u čast legendarne i neponovljive glumice Milene Dravić

U okviru 45. Perwoll Fashion Week-a održana je revija posvećena Mileni Dravić, neponovljivoj glumici i dami. Domaći dizajneri su stvarali modele isnspirisani njome, a svaki komad garderobe dotakao je deo njene ličnosti. Vreme se na tren zaustavilo, jer smo se svi još jednom uverili koliko je bila posebna.

Dok su manekenke šetale pistom u modelima inspirisanim ovom damom, sećali smo se nezaboravnih Mileninih uloga. A u jednom delu revije prikazani su i orginalni kostimi koje je nosila u televizijskoj emisiji „Obraz uz obraz“, vodeći je sa svojim Gagom.

Tu čast da ponesu modele kreirane po Mileninoj ličnosti i ulogama imale su: Danica Maksimović, Tanja Bošković, Vanja Ejdus, Andjelka Prpić, Marija Tarlać, Olivera Kovačević, Jasmina Sanader, Tamara Aleksić itd.

A inspiraciju u Mileni za kreiranje modela pronašli su: Igor Todorović, Tijana Žunić, „Doda komad“, Dragana Ognjenović, Svetlana Jaćović, Tamara Radivojević, Zora Mojsilović, Budislava Keković i „Getup“, Jasmina Vujović, Aleksandra Lalić, Ašok Murti i „Ercegovac“ šeširi, Boris Čakširan, Daniela Glišić, Dejana Momčilović, Ines Janković, Mina Sanader.

Njen govor sa dodele nagrada FEST- a 2015. godine, kada je istakla da je oduvek želela da dodirne Pobednika, simbol Beograda, a onda je on, zahvaljujući ovoj nagradi dodirnuo nju, takođe je bio deo večeri.

Numere poput „Jutro će promeniti sve“ Dušana Prelevića Preleta, Đorđa Marjanovića su se mogle čuti u sali. A posebne emocije izazvala je pesma Arsena Dedića iz 1975. posvećena divi i stihovi:

„Još je bilo tako mala, samo svjetlost, samo pjena, još je bila, što da kažem, niti dete, niti žena.“

Ceo ovaj događaj ispunjen emocijama i prelepim sećanjima na neponovljivu legendu srpskog glumišta, Milenu Dravić, pratila je njena bratanica Verica Dravić.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ