MODNI TRENDOVI     13.04.2019.

MODNI DNEVNIK by David: Kako odabrati savršeni parfem za proleće?

Drage moje! Nadam se da ste dobro!
Žao mi je što sam u poslednjem periodu bio odsutan, međutim sada sam se vratio.
Iako su mnoge od vas izglasale da u novom tekstu čitate o naočarima za sunce. Ja sam se ipak odlučio za parfeme. Zašto?
Smatram da su oni mnogo važniji od samog izbora naočara. Parfem, pored toga što važi za statement komad, ima bitnu ulogu, svi znamo i koju. Mnogi najčešće greše kada je odabir istog u pitanju, nikada nemojte ići na preporuku. To je nešto najgore za šta se možete odlučiti. Hemijski sastav svakog parfema različito deluje na koži drugih, sasvim drugačije deluje na koži i najčešće gubi na jačini ili dobije ali u pogrešnom smeru. 
-Budući da je proleće stiglo, veoma je važno ostaviti po strani jake, aromatične i teške mirisne note. Kada se temperatura povećava i sunce bude malo jače nego zimi, jaki parfemi dobijaju na jačini, medjutim to nije dobro. Kada parfem krene sa isparavanjem nota postaje gotovo zagušljiva i velike su šanse da vi i svi oko vas dobiju glavobolju, iako ne znate razlog. Cvetne i blago slatke mirisne note savršen su izbor za sve dame tokom proleća.
Moji prolećni favoriti (ne preporučujem, samo kažem) jesu:
1. Tom Ford-White Suede, glavne note jesu đurđevak i koža. Prigodan je za dame od 30-40 godina. Nije prejak i vrlo je decentan na koži. Tom Ford parfemi poznati su po tome da vremenom postaju sve jači na koži, zbog sastojaka, kod ovog to nije tako, ali takodje se vremenom neće ni gubiti. 

2. Kenzo-Flower Eau De Vie. Glavne note jesu ruža, bergamot i đumbir. Miks ovih sastojaka ostavljaju mladalački miris na koži. Svež, ali ne preblag. Savršen je za devojke.

3. Moschino- Toy 2. Moschino parfemi poznati su po tome da drže do prolećnih i letnjih nota. Koji god parfem iz njihove pozamašne kolekcije da odaberete nećete se pokajati! Međutim, najnoviji među njima svakako je Toy2, pored vrlo kreativne ambalaže, ovaj parfem u sebi poseduje note magnolije i jasmina. S’ toga je savršen za sve uzraste, jer je magnolija poznata po tome da se vrlo dobro uklapa i apsorbuje na koži.

Do narednog teksta, modni guru! 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ