MODNE VESTI     20.02.2019.

Monohromatski stil najavljuje proleće

Na pragu je jedno od omiljenih doba godine. Polako se pozitivne misli usmeravaju ka tome da se zima ne produži, da možemo spakovati svu tešku i glomaznu garderobu i da je vreme za neke novine. Spring2019 kolekcija polako pristiže u prodavnice, te ne bi bilo loše da malo obnovimo garderober i osmislimo neke nove odevne kombinacije. A da bismo bile u pripravnosti i u modnom smislu kada dođu topliji, sunčani dani – svakako moramo ići u korak sa ovogodišnjim trendovima.

Negde je već uobičajeno da kada kažemo prolećeprve asocijacije budu cvetni print, pastelne i vesele boje, lepršave haljinice i sl. Međutim, ove sezone veoma je popularno obući se od glave do pete u istuboju. 

Monohromatski stil biće pun pogodak za ljubitelje mode koji ne vole da eksperimentišu, kojima je taj način odevanja lakši i koji se osećaju dobro u svojoj sigurnoj zoni, ali i za sve ostale kojima se dopada ovaj pravac.

Odabirom jednog kolorita za datu priliku, vrlo je bitno i da obratimo pažnju na detalje, na aksesoar čija je uloga da “razbije” celokupnu kombinaciju. Po svemu sudeći, vodiće se borba da li akcenat staviti na jednobojni outfit ili na upečatljivi aksesoar.

Kada govorimo o bojama koje su prihvatljive za ovaj modni segment, prednost imaju netralne boje poput crne, bele, sive, nude, maslinasto zelene ili nekih pastelnih boja. A što se nijansi tiče, poželjno je da svi komadi garderobe budu istih/sličnih nijansi, kako bi naš stajling bio na najvišem mogućem nivou.

Ako bi jednu boju trebalo izdvojiti iz pomenutih, to je svakako crna i svima poznat #allblackeverythinglook. To je jednostavna, nepogrešiva kombinacija, sigurna karta i prolaznost uvek&svuda. Iako kompletno crni stajling može nekada odati utisak manjka kreativnosti, ali sa druge strane sinonim je prefinjenosti i elegancije. Tajna dobrih crnih kombinacija jeste u tome da se pojavi barem jedan element iznenađenja. To može biti neobičan materijal, predimenzionirana ramena, asimetričan kroj ili neki od upečatljivih modnih dodataka. A kada su u pitanju nakit, torba, naočare, kaiš, obuća – što neobičnije, to bolje. 

Možemo zaključiti da nam i monohromatski stil omogućava da se sa modom zaigramo, na određeni način. Stoga ćemo strpljivo sačekati početak prolećne sezone i isprobati ovaj trend jer nam on dozvoljava favorizovanje jedne boje. Konačno će naša omiljena boja biti naš zaštitni znak, a ne drugo ime za monotoniju.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ