TELO     03.03.2022.

Muči vas grlo? Pronašli smo stručnjaka za grlobolju, evo kako rešava probleme

Bolovi u grlu najčešće su posledica pojave virusa ili bakterija, a uslovi koji im naročito pogoduju javljaju se upravo u ovo doba godine, i lako ih je „pokupiti“ – prenose se prljavim rukama, udisanjem, poljupcem. Iako od bolova u grlu najčešće pate deca i mladi, to ne znači da ste sigurni ako ste stariji – niko nije. Ako dišete isključivo na usta, takođe je moguće da se pojavi grlobolja. Grlobolja nije uvek ozbiljna, posebno ako je ne prati visoka temperatura.

Naravno, i u tom slučajevu veoma je neprijatna i razumemo da želite da je se rešite što pre! Ipak, ako primećujete da traje više od dve nedelje, i pored praćenja saveta lekara, obavezno mu se obratite opet – to može biti znak ozbiljnijeg problema.

Kako izgleda grlobolja?

Virusna upala ždrela, pored bolnog grla manifestuje se sa povećanim lučenjem pljuvačke i kašljem. Sluznica grla je crvena i otečena, sklona iritaciji. Od opštih simptoma mogu se javiti i povišena temperatura, glavobolja ili malaksalost. Kod virusne infekcije grla, najbitnije je delovati na prve simptome bola i na taj način sprečiti pogoršanje upale.

Pastile koje istovremeno  smanjuju upalu, bore se protiv infekcije i ublažavaju bol su idealan prvi izbor. 

Neo-angin® pastile brzo oslobađaju od bola bez osećaja utrnulosti i iritacije. Deluju protivupalno i antimikrobno i treba ih koristiti na prvi simptom upale grla. Pomažu kod zapaljenja sluzokože ždrela, praćene simptomima kao što su bol u grlu, crvenilo i otok.

Neo-angin® bez šećera mogu koristiti i pacijenti sa dijabetesom.

Deca starija od 6 godina i odrasli, mogu na svaka 2 do 3 sata da otope po jednu lozengu u ustima. Maksimalna dnevna doza je 6 lozengi. Za decu od 4 god. preporuka su Junior-angin® pastile sa ukusom jagode. Maksimalna dnevna doza je 3 lozenge.

A kako bi upala ždrela trajala što kraće potrebno je unositi dosta tečnosti u vidu supa, čajeva kao i preparate za jačanje imuniteta.

BOL U GRLU KOD DECE

Simptomi koji se javljaju su promuklost, grebuckanje u grlu i kašalj. Sluznica grla je crvena i otečena. Sklona iritaciji što kod dece može izazvati poteškoće pri gutanju ili pričanju. Deca se češće bude tokom noći što dalje izaziva razdražljivost. Kod male dece  se može prepoznati po odbijanju hrane. Od opštih simptoma mogu se javiti i povišena temperatura, glavobolja ili malaksalost. U ovom slučaju, najbitnije je delovati na prve simptome bola i na taj način sprečiti pogoršanje upale.

Prijatan ukus jagode za bolno grlo.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ