LICE     07.11.2021.

Naglasite lepotu uz OVE SAVETE! Potrebno vam je MINIMALNO ŠMINKANJA

Prirodna šminka bi trebalo da da istakne na vašem licu ono to je lepo i da sakrije nedostatke. A pritom, deluje kao da i niste našminkani. Pre svega, nega kože mora biti na prvom mestu! Negovanje  podrazumeva čišćenja lica, hidrataciju i kremu. Prirodna šminka vam donosi svež izgled, a ne osećaj težine na vašem licu. Potrebno vam je minimalno šminkanja da naglasite lepotu uz OVE SAVETE.

Puder  

Za početak, najbolje bi bilo da koristite puder u prahu, kako biste izbegli da se ,,prosijate“. Naravno, ako je u pitanju neka važnija prilika gde ne možete otići ,,površno“ našminkane, koristite tečni puder, ali na sledeći način.  Kada nanesete tečni puder i ujednačite ten, da vam ne bi spadao i topio se, morate ga setovati.

Možete izabrati puder za setovanje u prahu u bež nijansi, na primer.

Maskara i senke

Najkomplikovanije je našminkati oči, a da to opstane na licu i izgleda prirodno. Kad nemate maskraru kao da niste našminkani, tako da ovaj korak ne preskačite. Dok, kada su u pitanju senke, možete i da  ,,odmorite“ oči.

Bronzer

Prirodna šminka obuhvata i bronzer, jer on ostavlja utisak svežine.

Naglasite jagodice, bradu i čelo kako biste dobili ,,toplinu prirodnog izgleda“.

Karmin

Pre karmina, nanosite olovku za usta. Olovkom iscrtajte linije usana, bez ,,pritiskanja“. Nikada ne povećavajte donju usnu, već ako želite da vam usne budu punije, iscrtajte gornju iznad svog oblika. Važno je da ivice ne budu ošrte, zato olovku razmažite malo. Izaberite što prirodniji karmin, kojim ćete malo i preći preko olovke. Da biste ostavili utisak svežne, a da vam usne izgledaju punije možete karmin zameniti sjajem.

Osnova lepo našminkanog lica je  nega o koži. Nemojte se zamarati šminkanjem bez da vodite računa o koži lica!

Zato prvo pažnju posvetite kvalitetnoj kozmetici koja odgovara vašem tipu kože, pa tek onda puderu i korektoru. Ali, prirodni izgled je uvek popularan, tako da ako sledite naše preporuke – nećete pogrešiti!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ