KOSA     26.01.2017.

Najbolje prirodne maske za oporavak suve i oštećene kose

Mnogim ženama veliki problem predstavlja upravo suva, oštećena i beživotna kosa. Sušenje kose fenom, korišćenje prese, farbanje, upotreba pogrešnih preparata za negu, nepravilna ishrana su samo neki od razloga koji dovode do isušivanja i lomljenja kose. Da biste pravilno negovale suvu kosu, morate koristiti odgovarajuće preparate kao što su maske na bazi keratina i ulja. Iz upotrebe izbacite sve preparate koji sadrže alkohol i ne preterujte sa upotrebom fena, prese i figara, jer će to dodatno isušiti vašu kosu. Ukoliko niste sigurne koji preparati odgovaraju vašoj kosi, predlažemo vam da koristite prirodne maske napravljene od sastojaka koje sigurno imate u svojoj kuhinji.

Maska od maslinovog ulja, meda i jaja

Ovo je najbolja maska za suvu kosu, jer su jaja bogata proteinima koji će nahraniti vašu kosu, maslinovo ulje će je hidrirati, a med deluje blagotvorno na oporavak suve i oštećene kose. Sve što treba da uradite je da pomešate jednu kašiku maslinovog ulja, jedno jaje i dve kašike meda. Sve sastojke dobro umutite dok ne dobijete homogenu smesu i zatim nanesite na celu dužinu kose. Ostavite masku da deluje barem trideset minuta i nakon toga dobro isperite.

 

Maska od kokosovog ulja i meda

Sigurno ste već čule mnogo toga o pozitivnim stranama kokosovog ulja, a jedna od njih je što ga možete uključiti u negu svoje kose. Ova jednostavna maska je posebno dobra za suve i ispucale krajeve, a priprema se tako što pomešate dve kašike kokosovog ulja sa jednom kašikom meda. Nanesite je na vlažnu kosu i ostavite da deluje između trideset i četrdeset pet minuta pre ispiranja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ