DIJETA     29.09.2020.

Najbolji saveti nutricioniste!

Koji su, prema vašem mišljenju, najbolji saveti nutricioniste ? Kada je zdrava ishrana u pitanju, postoji toliko pravila koja nekada deluju veoma teško. Pravilna kombinacija namirnica, redovni obroci, pravilna priprema, bez preterivanja i prejedanja, sve može, ali umereno… Balans je neophodan za sve! Pogledajte koji su to najbolji saveti nutricioniste koje nije teško primenjivati!

Mnogo tečnosti

Najčuveniji savet svakog nutricioniste – što više tečnosti! Dovoljan unos tečnosti važan je za sve funkcije organizma.  Bitno je da pijete puno vode, ceđenih sokova i čajeva. Svoju kilažu podelite sa brojem 27 i dobićete koliko vam je tečnosti potrebno. Kada pripremate ceđeni sok iskoristite jednu voćku, na primer limun ili pomorandžu i ne dodajte šećer. Čajeve takođe pijte bez zaslađivača!

Obavezna fizička aktivnost

Još jedna dobro poznata stavka je fizička aktivnost. Nije neophodno da provodite sate i sate u teretani, ali izdvojte barem malo vremena nekoliko puta nedeljno za aktivnost. Duga šetnja, brzi hod, vožnja rolera ili bicikla. Mogućnosti su ogromne, samo treba da pronađete šta vam najviše odgovara.

Izbegavati dijete

Svaka osoba je drugačije, svačiji organizam je drugačiji. Ne može jedna ista dijeta odgovarati svima. Izbegavajte globalno popularne dijete jer ne mogu svima odgovarati iste stvari. Režim ishrane je za svakoga individualan shodno polu, godinama i uhranjenosti.

Kontrolisan unos šećera

Šećere ne treba izbegavati, ali mora postojati granica. Postoji mnogo zdravih slatkiša koji su odlični i kojima se možete počastiti. Kako biste smanjili želju za slatkišima u čaj dodajte cimet.

Sve grupe namirnica

Konzumirajte namirnice iz svake grupe. Ništa ne goji ako je pravilno kombinovano. Neka vaš obrok bude raznovrstan i bogat svim potrebnim nutrijentima. 

Puno svežeg voća i povrća

Ovo već znate, ali nije na odmet ponoviti. Jedite što je više moguće svežeg voća i povrća! Sirove namirnice su zdravije, te se pre odlučite za sveže namirnice. Puno salata uz svaki obrok i što raznovrsnija ishrana!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ