LICE     15.05.2020.

Najbolji trikovi sa olovkama za oči!

Sve žene koje se šminkaju znaju da se često dešava da olovkama za oči možete potpuno promeniti celokupan izgled šminke. Uz nekoliko veoma jednostavnih trikova, olovkama za oči možete postići fantastičan izgled!

Trikovi za osobe sa malim očima

Ukoliko prirodno imate male oči olovkom možete postići da one vizuelno izgledaju veće. Olovkom iscrtajte liniju na gornjem kapku duž cele linije trepavica. Linija bi trebalo da bude tanka pri uglu oka, a onda pomalo deblja pri krajevima oka. Na taj način dobićete blagi mačkasti izgled oka koji će da učiniti da izgleda veće.

nanosenje olovke za oci

Rešenje za spuštene kapke

Mnoge devojke imaju problem sa spuštenim kapcima, ali naravno da se šminkom i to može popraviti. Ono što je potrebno da uradite jeste da olovkom uokvirite celo oko, pri čemu će spoljni ugao oka biti malo naglašeniji, odnosno tu će linija olovke ponovo biti malo deblja. Tako će vaše oči izgledati lepše, a kapci podignutiji.

sminkanje spustenih kapaka

Okruglo ili bademasto oko

Ukoliko je oblik vaših očiju bademast dupla linija na gornjem kapku vizuelno će promeniti oblik oka. Suprotno, ukoliko su vam oči okrugle, a ne bademaste, tankom linijom na gornjem kapku, bez previše naglašavanja, dobićete suptilan i lep oblik oka.

nanosenje olovke za oci na bademasto oko

Olovke u raznim bojama

Trik koji mnoge žene obožavaju jeste korišćenje olovaka za oči u ludim bojama. Crna je svakako standardna i sa njom ne možete pogrešiti, ali izađite iz svoje zone komfora i probajte nešto novo. Olovka za oči u boji kože u vodenoj liniji će učiniti da oko izgleda krupnije i otvorenije. A olovka neke jače boje izgledaće veoma interesantno. Sveden make up začinite plavom olovkom za oči i izgledaćete fantastično!

olovke za oci u raznim bojama
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ