HEDONIZAM     06.09.2020.

Najlepša etno sela Srbije koja morate posetiti!

Ostalo nam je još malo lepog vremena na raspolaganju, zato ga iskoristite i posetite neka najlepša etno sela Srbije! Etno sela su jedne od destinacija koje vam nude beg od stvarnosti, gužve, uživanje u pogledu i raznim jelima. S obzirom na celu situaciju u svetu i svakodnevnom stresu, morate naći vremena za sebe i vama bliske ljude. Pogledajte u nastavku najlepša etno sela Srbije po našem izvoru, verujemo da ćete nakon čitanja poželeti da odmah budete u nekom od njih! Jer, putovanja uvek prijaju, zar ne?

Terzica avlija

Terzića avlija

Etno selo Terzića avlija, oslikava period 20. veka. Zahvaljujući njegovom izgledu i muzeju koji je sastavni deo kompleksa, možete se bolje upoznati sa životom ljudi koji su živeli u  prošlom veku. Saznajte kako se pravila narodna nošnja, kako je tekao razvoja grnčarskog zanata.

Obavezno posetite Potpećku pećinu.

U njemu je sedište i etnog sela „ Zavičaj ” .

Drvengrad

Drvengrad

Gradić od borovnih talpi proizvod je ideje našeg poznatog srpskog reditelja Emira Kusturice.

Inspiraciju je našao u antičkom gradu Efesusu Efesu.

Drvene kuće, popločane staze, originalni nazivi ulica i zelenilo načiniće da proputujete kroz istoriju. Dajte sebi oduška i otvorite se ka novim putovanjima i destinacijama naše Srbije.

etno selo Tiganjica

Etno selo Tiganjica

Prepustite se čarima Banata i posetite etno selo Tiganjicu koje se nalazi 60 km od Beograda na putu ka Zrenjaninu. Restoran Trofej je sastavni deo kompleksa i u njemu možete probati lovačke specijalitete, jela pripremljena ispod sača i roštilj. Igralište za decu doprineće vašem porodičnom uživanju i odmoru.

Babina reka

Etno selo Babina reka

Etno selo Babina reka nalazi se u selu Trbušnici, između Lazarevca i Aranđelovca.

Sem zanimljivog imena, Babinu reku krasi prirodna lepota Šumadije, brda, planine, potoci i veličanstveno jezero.

Na jezeru možete pecati, šetati ili ga posmatrati uz specijalitete koji su karakteristični za ovaj deo Srbije.

Sunčana reka

Sunčana reka

Sunčana reka se nalazi na desnoj obali reke Drine, između planine Gučevo i Majevice u Banji Koviljači.

Opustite se uz plivanje u reci Drini, gde ćete imati priliku da vidite tri čuvene plaže: Šotrinu, Bibinu i plažu “Vrtovi sunca”.

Takođe, u sastav kompleksa ulaze i tereni za tenis, odbojku na pesku, basket i mali fudbal. Imate mogućnost da iskusite vožnju čamcem, brodićem i fijakerom. Jahanje i izleti ka manastirima bi ulepšali vaš odmor.

Rajski konaci

Rajski konaci

Selo Leušići su poznati po Rajskim konacima, etnom selu koji pruža pogled na celokupnu prirodu Šumadije. Hladni izvori vode, šetnja u prirodi, čist i svež vazduh, nestvarni pogled i miris biljaka okrepiće vašu dušu i telo.

moravski konaci

Moravski konaci

Ukoliko želite da budete izolovani sa svojom porodicom, savršena destinacija za vas jeste etno selo Moravski konaci koji se nalaze u Velikoj Plani. Sem prirode, etno selo je bogato drvenim kućicama, raznolikim biljkama, bazenom, spa i wellness centrom u kojima možete da se opustite.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ