PUTOVANJA     06.03.2017.

Najlepša prolećna putovanja

Ako još uvek razmišljate, gde da otputujete ovog proleća, opustite se i uživate u čarima prirode, daleko od veikih gradova, gužve i buke, dajemo vam nekoliko predloga, čarobnih prolećnih destinacija.

 

  • Lisse, Holandija

Od sredine marta do prve/druge nedelje u maja, milione ručno zasađenih lala, zumbula i drugih prolećnihcvetova možete videti u mestu poznatom kao „bašta Evrope“. Prolećni park od 79 hektara je otvoren samo 20. marta do 17. maja. Devet milja duga pešačka staza vodi kroz cvetne bašte. Uživanje u pejzažima ovog mesta se ne propušta.

  • Alzas, Francuska

Francuska regija Alzas, njeni prekrasni pejzaži, lepota i očivanost prirode oduševiće vas u proleće. Glavni grad regije je Strazbur, najznačajniji centar Evropske unije, sa svojomvrlo specifičnom, očuvanom arhitekturom i sa veoma značajnim evropskim.Ova regija poznata je i po vinogradima i proizvodnji vina. Nemojte propustiti da uživate u različitim ukusima koje stvara čarolija ovog područja.

  • Vankuver, Kanada

Vankuver, grad u Kanadi je fantastičan i prijatan izbor za prolećno putovanje. Lep, primorski grad, kulturno žarište, sa ukusnom hranom, u proleće oživljava zahvaljujući cvetanju više desetina vrtova, parkova i mesta za ljubitelje prirode

  • Toskana, Italija

Toskanu, najlepša regija Apeninskog poluostrva sa bajkovitom prirodom, seoskim predelima i arhitekturom. Gradovi ove regije, kao i prestonica Firenca, koja je njen i najpoznatiji simbol, pod zaštitom su UNESCO-a. Toskana je kolevka renesanse i izuzetna prolećna destinacija.

  • Švarcvald, Nemačka

Nemački planinski masiv Švarcvald poznat kao Crna šumaili zelena oaza, smešten između Karlsruhe, Štutgart, Bazela i jezera Konstanca, pravo je mesto za odmor i relaksaciju. Uživaćete u neverovatnom mirisu proleća i prisustvovati pravom buđenju prirode.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ