TELO     14.05.2020.

Najstarija metoda depilacije na svetu: ŠEĆERNA PASTA

Prvi put praktikovana u starom Egiptu oko 1900. godine pre nove ere, šećerna pasta primer je bezbolne depilacije. Sve je više pristalica ove vrste depilacije iz mnogo razloga. Kao što smo napomenuli, šećerna pasta omogućava bezbolnu depilaciju. Naravno, ne u potpunosti, ali lakše se podnosi nego depilacija voskom.

plaza i noge devojke

Šećerna pasta ili depilacija voskom?

Korišćenja voska za depilaciju, jedan je od napopularnijih metoda uklanjanja dlačica, koju mnogi smatraju bolnom. Prednost depilacije voskom je što dlačice sporije rastu, a vremenom budu tanje. Ali i pored toga,  depilacija šećernom pastom traje duže i manje je bolna od depilacije voskom.

Najvažnije kod šećerne paste je što, prema nekom pravilu, rezultat traje duplo duže nego kod depilacije voskom!

I oni izuzetno osetljiviji, nemaju razloga za brigu. Pasta se pravi od prirodnih sastojaka, samim tim nema mogućnosti za irtaciju.

Napravite šećernu pastu kod kuće!

Ako još se još uvek niste prilagodili na kraj vanrednog stanja i nemate vremena da odete do kozmetičarke, možete se sami izdepilirati.

Ipak, bilo da to radite sami ili kod kozmetičarke, važno je da ne nanosite kremu pre depilacije na regiju koju tretirate.

nanosenje kreme nakon depilacije secernom pastom

 Sastojci za pripremu šećerne paste:

  • 1/4 šolja soka od limuna (svežeg)
  • 1/4 šolje vode
  • 2 šolje šećera

Prvo dodajte šećer i limunov sok, vodu dodajete postepeno, u malim količinama. Sve vreme  mešajte smesu. Kada smesa proključa, kuvajte je još 15 minuta i, naravno, sve vreme mešajte! Potrebno je da se šećer karamelizuje i dobije boju meda. Prespite smesu u metalnu posudu. Kada se malo ohladi (ne previše), potrebno je da rukama oblikujete smesu koju sebi nanosite na telo. Šećerna pasta u tom trenutku bi trebalo da izgleda kao zvakaća guma.  Nanosite je u smeru rasta dlačica. Još jedna prednost je što ostatke paste možete oprati toplom vodom, nisu vam potrebne uljane maramice kao posle depilacije voskom. Nakon depilacije se istuširajte i namažete kremu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ