VESTI     19.03.2020.

Narušeno zdravlje ljubavne veze – koji su uzroci?

Savršena veza rezervisana je za romantične filmove. U stvarnosti  za ljubavni odnos karakteristični su usponi i padovi. Shvatanja i potrebe partnera se razlikuju, pa su samim tim i sukobi neizbežan deo veze. Naizgled sitnice mogu doprineti lošijoj komunikaciji u ovom odnosu.

Kada stupimo u vezu, logično je da ne možemo odmah znati o čemu  razmišlja naš partner ili šta bi voleo da radi. Zato je  dobro da ne mislimo previše o svakom ,,potezu“. Najbolje bi bilo da  stvari idu svojim tokom, puštajući partnera da ima svoju nezavisnost.

Energetski vampiri

Često čujemo ,,ako je ljubomoran, to znači da mu je stalo“, tačno, ali  to je i faktor koji utiče na stabilnost veze. Ljubomora uglavnom znači nesigurnost. Na lošu komunikaciju u vezi utiče i pravljenje žrtve od sebe. Muškarci su opušteniji od žena, stoga ne vole one koje šire negativnu energiju i  stalno sažaljevaju sebe. Ali, to ne znači da bi trebalo, uprkos nezadovoljstvu, glumiti da je sve u redu.

Ulaskom partnera u život menjamo navike i prilagođavamo se novonastaloj situaciji. Namerno izbegavanje izlazaka sa drugaricama da bismo pažnju posvetili dečku,  ne ide u korist našoj  vezi. Stalno ograničavanje na partnera ne dopušta nam da razmenjujemo iskustva sa prijateljima i upoznajemo nove ljude. 

Zašto je važno izvinjenje?

Zdrava komunikacija važna je za dobar odnos, a njen nedostatak vodi samo ka problemima.

Nekada se posvađamo sa partnerom, jer nemamo na kome drugom da iskalimo bes. Izvinjenje neće biti dovoljno, ako često ponavljamo neprijatnu situaciju. Ispričajte argumente smireno. Ako uvidite svoju grešku, preuzmite krivicu. Izvinjenje delima je mnogo važnije od reči.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ