fbpx
JollyWoman

Ne dozvolite sebi da prespavate sa šminkom – posledice su brojne!

Nega
29.10.2019.

Istaživanja su pokazala da, čak, trećina žena ne skine šminku pre spavanja jednom ili dva puta tokom nedelje! Ovo je nešto što nikako ne biste smeli da radite svojoj koži, jer su posledice brojne! Ne postoji nijedan adekvatan izgovor poput „umorna sam“, „neće se ništa desiti“, ili „samo ovaj put“, jer to sigurno neće biti samo taj put, a ono što će se vremenom desiti vašoj koži je dosta teško ispraviti. Radite na tome da vaše lice bude lepo, blistavo i negovano, pa će samim tim izgledati lepo i bez šminke.

Puder

Puder zatvara pore i sprečava mikrocirkulaciju, a samim tim i obnavjanje kože! Dovodi do pojave proširenih pora, bubuljica, mitisera, akni i bora. On takođe, sakuplja i sve nečistoće iz okoline tokom dana!

Maskara

Maskara se, pre svega, nalazi na veoma osetljivom mestu, blizu samo oka! Ukoliko prenoćite sa njom, mogu njeni delići da upadnu u oko i izazovu ozbiljne iritacije, pa i konjuktivitis. Takođe, trepavice mogu da vam oslabe.

Karmin

Ukoliko prespavate sa ružom za usne, to će dovesti do njihovog sušenja i pucanja. A kako nam slede hladni i vetroviti dani, kada je nega usana još neophodnija, šta mislite, kakav ćete rezultat imati?

Redovno čistite svoje lice i adekvatno ga negujte kako biste izbegli prerano starenje kože i pojavu svih gore navedenih posledica!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!