TELO     19.11.2019.

NEGA RUKU – kako da vam koža ruku uvek bude nežna i meka?

Negovane i lepe ruke su nešto što svaka ženu čini lepšom. Neka nega ruku bude deo vaše rutine. Pogledajte naše savete!

lepe ruke

Redovna nega

Redovna nega je neophodna. Krema za ruke je nešto što uvek treba da vam bude pri ruci. Bilo bi dobro kada biste nakon svakog pranja ruku namazali kremu, ili bar nekoliko puta tokom dana. Sapun dosta isušuje kožu ruku pa je hidratacija neophodna.

Maska za ruke

Na tržištu možete naći razne maske za ruke, a možete ih napraviti i same. Najjednostavniji tretman jeste da na ruke nanesete kokosovo, bademovo ili bilo koje drugo negujuće ulje, izmasirajte ruke i zanoktice, zatim ruke uvijte u kese ili pamučne rukavice baš za tu namenu. Ostavite da koža ruku što više upije ulje, nakon toga ih isperite mlakom vodom i nanesite hidratantnu kremu.

lepe ruke

Zaštita

Kako je tokom letnjih meseci SPF neophodan, sada kada nam stižu hladni dani neophodne su rukavice. Zaštite svoje ruke od hladnoće i vetra kako koža ruku ne bi pucala i dodatno se sušila.

Takođe, rukavice koristite i pri obavljanju kućnih poslova. Koža ruku koja je izložena različitim deterdžentima i hemikalijama se može značajno oštetiti, tako da je naš savet da koristite gumene rukavice.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ