TELO     21.04.2020.

Nega SUVE KOŽE lica tokom leta

Leto je izuzetno važan period za negu suve kože. Baš tada, koža postaje dehidrirana i imate osećaj zategnutosti na licu.

Izbegavajte izloženost Suncu!

Ako dugo boravite na Suncu, lice će  postati hrapavo. Ono što odmaže vašoj suvoj koži je i umivanje vrućom vodom, zato što uklanja zaštitni sloj masti.  Umereno topla voda najbolja je za ovaj tip. Nakon umivanja, pustite kožu da se prirodno osuši.

Pravilna nega kože

Ako ne negujete kožu na pravi način ona se može i ljuštiti! Sredstva na bazi prirodnih ulja su jedna od rešenja za ovaj tip.

 Primer ulja koja će vam pomoći su:

  • bademovo;
  • koštice grožđa;
  • pšenične klice. 

Kada kupujete kozmetiku pogledajte da li sadrže ove sastojke.

Pijte dovoljno tečnosti!

 Hidratacija je izuzetno važna, pijte dosta vode! Osim toga, piling koji uklanja mrtve ćelije kože ne bi trebalo primenjivati više od 2 puta nedeljno, i naručuto ne grubim sunđerima.

Sami pripremite piling za lice:

Takođe, piling koji možete odraditi kod kuće od namirnica koje verovatno imate sadrži:  2 kašike morske soli,  2 kašike kokosovog ulja (ono je važno za hidrataciju)  i sok od 1 isceđenog limuna. Piling stavite na očišćenu i vlažnu kožu i masirajte lice 3 minuta. Nakon toga se umijte toplom vodom i stavite kremu za lice. Ovaj piling radite jednom nedeljno.

Hidrirajte kožu medom!

U činiju stavite kašiku meda, kašiku maslinovog ulja i malo limunovog soka. Ostavite na koži 20 minuta, zatim isperite i nanesite kremu.  

NEGA RUKU – kako da vam koža ruku uvek bude nežna i meka?

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ