LICE     17.06.2021.

Negovana i lepa koža: Sheet maske za lice

Maske za lice su neophodne, ukoliko želimo da nam koža bude zdrava, lepa i sa što manje nesavršenosti. One predstavljaju jedno od sredstava kojima možemo negovati i štiti kožu od spoljašnjih faktora. Postavlja se pitanje koliko puta u toku dana ih možemo naneti i koje maske za lice odgovaraju koži u zavisnosti od njenog stanja.

Sheet maske za lice, u zavisnosti od njihovih sastojaka, možete koristiti svaki dan, čak i nekoliko puta u toku dana. Prema mišljenju dermatologa, neće vam naneti nikakvu štetu.

papirna maska za lice

Sheet maske

Sheet maske, odnosno, papirne maske za lice sadrže u sebi serume, esencijalna ulja, lakše su za nanošenje i skidanje.

Hidratacija kože uz pomoć sheet maske traje samo jedan dan i zbog toga je žene ne koriste toliko često, jer njihova konstantna kupovina iziskuje dosta novca. Kada biste stavljali papirne maske dva puta na dan, ujutru i uveče, već posle par dana biste videli drastično poboljšanje.

Sheet maske u sebi sadrže vitamine, amino – kiseline , minerale i mnoge druge sastojke koji bi vam bili od velike pomoći. Najbolja stvar kod njih je što koža na njih brzo reaguje i za veoma kratko vreme se može doći do zavidnih rezultata.

Potrebno je da izaberete odgovarajuću masku za vaš tip kože , nosite je 15 – 20 minuta i već narednog dana ćete biti oduševljeni njenim dejstvom!

Koje sheet maske za lice se mogu koristiti svaki dan?

Ne mogu se sve maske koristiti svaki dan iako njihovi sastojci pomažu.

Na primer, masku za lice koja u sebi ima glikolnu kiselinu ne sme se koristiti svaki dan. Takođe, ne smete ni anti – ageing maske, jer i one u sebi imaju glikolnu kiselinu. Glikolna kiselina je prejaka za svakodnevnu upotrebu i može da uzrokuje iritacije na licu.

Koje sheet maske se preporučuju?

Maska od krastavca

Krastavac se oduvek koristio prilikom nege kože zbog vitamina C i kofeinske kiseline. Oba sastojka pomažu u slučaju iritacija i upala na koži. Maska sadrži i veliku količinu vode koja je dobra za dehidriranu kožu i smanjivanje pora.
Prema najnovijim istraživanjima smanjuje akne na koži u roku od 2 nedelje od početka korišćenja

Maska od aloe vere

Sheet maska od 92 % aloe vere je odlična za hidrataciju kože. Osetićete na koži tanak sloj aloe vere, koja je savšen za masnu i kožu sa izraženim porama.

Maska od zelenog čaja

Maska od zelenog čaja je napravljena od prirodnih sastojaka. U sebi sadrži: beli lotus, kamilicu, orhideju i zeleni čaj sa ostrva Jeju koji je poznat po uzgoju lekovitih biljaka.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ