KOSA     09.02.2020.

Negujte kosu arganovim uljem – oduševićete se rezultatima!

Arganovo ulje raste u Maroku i  pod zaštitom je UNESC – a. Da bi se dobio litar arganovog ulja potrebno je preko 15h rada u velika veština. Ali, sve ovo se nije uzalud, jer su njegove vrline brojne, postalo je jedan od glavnih saveznika za lepotu! Odličan je kako za kosu, tako i za kožu, nokte. Nakon upotrebe arganovog ulja kosa će vam biti: meka, svilenkasta, sjajna i laka za oblikovanje. A ukoliko se farbate, boja će vam biti postojanija.

Arganovog ulja

Šta vam omogućava upotreba ovog ulja?

Zdravu kožu glave i dobru hidrataciju

Zahvaljujući brojnim studijama otkrivene su mnoge njegove blagodeti. Ono sadrži 80% nezasićenih masnih kiselina, od koji je 45% oleinske kiseline (omega – 9 ), koji je sastavni deo sebuma. Upravi hidrolipidni sloj, koji stvara sebum, obezbeđuje dobru hidrataciju kože glave, a samim tim i kose. Takođe, sadrži i 36% omega – 6 masne kiseline, ona pojačava odbrambenu funkciju kože i omogućava pravilnu međućelijsku razmenu.

Brži rast kose

Arganovo ulje sadrži vitamin E, koji omogućava rast zdrave kose. Pored njega, prisutni su i antioksidansi, koji pospešuju ćelijski rast, a u ovom slučaju brži rast kose. Koristi se, čak, i ulečenju ćelavosti, kako bi se stimulisala folikula da ponovo proizvede vlas.

Uz njega možete zaboraviti na perut

Još jedan od pozitivnih uticaja ovog ulja! Ima umirujuće dejstvo, ne izaziva nikakve iritacije ičini kožu glave zdravom, zato perut potpuno nestaje.

Neguje oštećenu kosu od raznih tretmana

Ukoliko ga koristite u kontinuitetu, može sa vaše kose da obriše sve ružne tragove od raznih tretmana poput blajhanja i spaljivanja. Pored toga, sprečava da kod bojene kose dođe do oštećenja. Ukoliko puštate kosu, obavezno tretirajte njime krajeve, kako ne bi pucali.

Mnogo lakše oblikovanje kose

Kada je kosa zdrava, i kad nemate frizuru, izgleda prelepo. Ali, uz njega, za specijalne prilike ćete mnogo lakše i stilizovati svoju kosu. 

Kako se upotebljava?

Najbolje je upotrebljavati ulje u njegovom izvornom obliku, bez ikakvih dodataka. Pokazao se kao odličan regenerator koji se ne ispira, jer na vašoj kosi ne ostavlja masne naslage, a pruža joj neverovatnu negu i sjaj

Raporedite nekoliko kapi ulja na dlanove i prolazite prstima kroz kosu, kao da je češljate, sve dok kosa ne apsorbuje u potpunosti ulje. Najboje ga je stavljati na vlažnu kosu.

Maska za kosu od arganovog ulja

Nanesite malo veću količinu ulja na kožu glave i kosu, a zatim prespavajte sa tim. Ovaj noćni tretman će omogućiti vašoj kosi da apsorbuje sve hranljive sastojke arganovog ulja!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ