POZNATI ZA DECU     14.04.2020.

“Nemojte da žurite da odrastete, jer se godine vratiti ne mogu, a detinjstvo je najlepši period života.” – SERGEJ ĆETKOVIĆ, pevač

Sergej Ćetković je naš poznati pevač i vlasnik jednog od najlepših glasova na muzičkoj sceni. Njegovu karijeru krase brojne nagrade i hitovi poput: Pogledi u tami, Postojim i ja, Kad ti zatreba, Zaustaviću vrijeme itd. Takođe, komponovao je originalnu muziku za popularnu domaću seriju “Istine i Laži”, a 2018. godine je stvorio i komponovao prvu srpsku crtanu seriju “Lola i Mila”. Inspiracija su mu bile njegove dve ćerke.

Hajde da vidimo kakav je Sergej bio u detinjstvu!

Foto: VERI VEROZA

Nestašno ili poslušno dete – kako biste sebe opisali? 

Bio sam jako nestašno dete i to me je držalo negde do osme, devete godine. Uvek sam u društvu bio predvodnik za razne nestašluke, i u porodici sa braćom, i sa drugovima iz ulice i škole. Moji roditelji su muku mučili sa mnom, jer nisu znali kako da me smire. Stalno sam smišljao neke nove igre, čak i neke, uslovno rečeno, kaskaderske poduhvate koji nisu bili nimalo naivni, organizovao razna takmičenja, trke biciklima i mnoge druge stvari. Koliko je samo puta otac plaćao i popravljao  komšijske ograde u kojima bih završio posle jurnjave biciklom, kupovao nove gume i još toliko toga. Svaki drugi dan su me vodili na ušivanje. Kad me čuje kako idem niz ulicu i plačem, tata je već sve znao i odmah uzimao ključeve od kola da me vozi kod lekara.

Da li ste voleli da idete u školu i kakav ste bili đak? Koje predmete ste voleli, a koje baš i ne? 

Bio sam vrlo dobar – odličan đak. Voleo sam školu, a od predmeta najviše srpski jezik, tada srpskohrvatski. Nisam voleo fizičko, jer smo stalno imali nekakve maratone i kroseve, a nisam tip koji voli da trči. Međutim, košarku i fudbal sam obožavao. Od predmeta sam još voleo muzičko i likovno, ali najviše od svega, kao što sam rekao, srpski. Tu sam bio bez premca, pisao sam najbolje radove čak do osmog razreda, jer sam umeo slikovito da se izražavam, sa mnogo metafora i dobrih opisa i to se mojim nastavnicama dopadalo.

Foto: ŽELIMIR KRIŽOV

Podelite sa nama neki Vaš nestašluk ili anegdotu koja Vam je posebno ostala u sećanju. 

Moj otac je bio reli vozač i imao je nešto od opreme kod kuće. Jednog dana sam uzeo njegovu kacigu, a samo što sam dobio novi BMX bicikl, koji je tada bio jako popularan i ostvarenje dečačkog sna u svakom smislu te reči. Organizovao sam takmičenje – spust niz brdo Gorica koje se nalazi pored Podgorice, koje ima jako neravan i opasan teren. Kad smo počeli da se spuštamo, bio sam u vođstvu sve do trenutka kada mi se očeva kaciga, koja je naravno bila tri broja veća, nije okrenula tako da ništa nisam video, a brzina je bila tolika da nisam mogao da se zaustavim. Završio sam u komšijskoj ogradi. Verujem da nema potrebe da objašnjavam šta je posle usledilo, jer sam o tome već govorio na početku intervjua.

Kakvu ulogu je muzika imala u Vašem detinjstvu? Da li ste, možda, imali neki drugi hobi tada?

Mnogo sam voleo da crtam, ali je muzika ipak, od najranijeg detinjstva, bila moja velika ljubav. Već sa šest, sedam godina sam slušao neke očeve kasete, skoro sam setio koliko sam tada zavoleo pesmu “The House of the Rising Sun” grupe “The Animals”. Kasnije je to Miki Jevremović prepevao. Uglavnom, voleo sam muziku, naši porodični prijatelji su bili muzičari, pa sam svake večeri odlazio da ih slušam na tada popularnim terasama restorana i hotela, i gledao u instrumente kao opčinjen. Onda sam upisao nižu muzičku školu, bio član horova, počeo da se družim sa muzičarima koji su tada bili aktuelni u Crnoj Gori, osnovao svoj prvi bend i sve ostalo je istorija.

Foto: ŽELIMIR KRIŽOV

Poruka za naše mališane? 

Dragi moji, nemojte da žurite da odrastete, jer se godine vratiti ne mogu, a detinjstvo je najlepši period života.

Sergej je za vas otpevao upravo jednu pesmicu iz crtane serije “Lola i Mila”!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ