DUH     11.03.2017.

NESANICA – Ovaj čaj je leči uspešno

Sigurni smo da vam je poznata ova situacija. Svima se dogodilo. Iscrpljeni svakodnevnim aktivnostima, problemima, stresom i brigom, jedva čekamo da se dan polako privede kraju i sve što nam je potrebno u tom trenutku je udoban krevet i miran san. A onda, pred zatvorenim očima kada bi trebali zaspati, kao za inat sve ono o čemu smo razmišljali tokom dana poneli smo sa sobom u mislima. Tada kreće nervoza, uzdisanje, nemir, dok se polako približava vreme kada moramo ustati, i otići na posao. Pa opet sve u krug. Isti problem sa nervozom će nas pratiti i tokom dana zbog neprospavane noći, i umora.

Nesanica se negativno odražava na koncentraciju, otežava obavljanje svakodnevnih aktivnosti, naročito ako traje duži vremenski period.

Tablete ne moraju biti rešenje u ovom slučaju. Zašto ne biste pokušali rešiti problem nesanice prirodnim, biljnim čajem?! Njihovo umirujuće dejstvo učiniće da se osećate bolje.

Biljke koje imaju umirujuće dejstvo na naš organizam su lavanda, majčina dušica, menta, jagorčevina, pa možete prirediti sebi kupku u koju ćete sipati nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, dok čaj od matičnjaka može pomoći da uspešno rešite problem nesanice.

 

ČAJ OD MATIČNJAKA

Matičnjak je lekovita, aromatična biljka čiji miris podseća na limun. Raste u dvorištima, pčelinjaku, po šumama ili pored naselja. Bere se u proleće, pre cvetanja ili u vreme cvetanja, a suši se na toplom mestu.

Redovnim uzimanjem ovog čaja rešićete se nervoze i glavobolje uzrokovane stresom, povećava koncentraciju,i podstiče miran san.

Priprema: Staviti suve listove matičnjaka u 1 litru proključale vode, ostaviti da odstoji deset minuta, zatim procediti.

Uživajte!

 

 

Izvor fotografija: pixabay.com
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ