SCENA     08.01.2017.

NJIH SVI PRATE: Najuticajnije srpske blogerke u 2016. godini

Šta je to na šta prvo pomislite kada čujete reč blog­­­­­­­? Moda i lepota, naravno. Modni blogovi su relativno nov fenomen i još uvek nije poznata kompletna istorija njihovog razvitka, ali jedno je sigurno – svi ih pratimo. Prvi modni blog se u svetskoj blogosferi pojavio početkom 2002. godine, a samo četiri godine kasnije komercijalni uspeh i sve veća popularnost modnih blogera postali su tema o kojoj se u svetu mode najviše pričalo.

Kada govorimo o modnim blogovima u Srbiji i okruženju, najveću pažnju i popularnost donela im je devojka koja je naša najpopularnija i najpraćenija blogerka – Zorana Jovanović, svima poznatija kao Zorannah. Njen modni blog, Zorannah’s fashion corner, nastao je 2011. godine, a YouTube kanal otvorila je godinu dana kasnije. Na njenom blogu možete pronaći najrazličitije modne kombinacije, iako se ona najbolje oseća u farmerkama, običnoj majici i patikama i to najčešće nosi privatno. Izdala je 3 knjige – lifestyle vodič, ženski planer i jedan roman. Iako je blog njeno primarno zanimanje, Instagram je trenutno platforma kojom se najaktivnije bavi, a 585 000 ljudi je prati i svakodnevno uživa u njenim fotografijama.

Tamara Kalinić je još jedna domaća blogerka koja je osvojila svet. Odrasla je u Novom Sadu, a u engleski gradić Brajton se preselila kada je upisala farmaceutski fakultet. Njen blog, The glam and glitter, spada u najpopularnije blogove u Velikoj Britaniji. Sarađuje sa najpoznatijim brendovima, među kojima su Dior, Cartier, Jimmy Choo, Estee Lauder, Chanel i mnogi drugi. Počela je da se bavi blogom iz ljubavi, a danas joj je, uz mnogo uloženog truda, to primarno zanimanje. Njen Instagram profil je svima posebno zanimljiv, što govori i brojka od 375 000 pratilaca, a fotografije sa Tamarinih mnogobrojnih putovanja možete pratiti i putem hashtaga #theglamandglittertravels.

Anastasija Đurić, devojka koja stoji iza bloga Stasha fashion, bavi se blogovanjem već 6 godina. Njen blog je, takođe, nastao iz ljubavi prema modi, a danas je to njen posao. Iako joj je trebalo mnogo hrabrosti da napusti posao kojim se tada bavila i u potpunosti se posveti blogovanju, na kraju se rizik isplatio i ona danas živi od novca koji zarađuje na svojim društvenim mrežama. Staša ima i svoj YouTube kanal na kome možete pronaći brojne tutorijale i recenzije, a njen Instagram profil prati 90 000 ljudi.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ