NEDELJE MODE     16.09.2019.

Njujorška nedelja mode diktira nove trendove!

Mesec mode zvanično je otvoren! Tokom protekle nedelje centar zbivanja bio je Njujork gde su se održale revije velikih svetskih imena iz sveta mode. London, Milano i Pariz tek predstoje, a ako se po jutru dan poznaje,o ovim događajima će se dugo pričati!

Njujorška nedelja mode završila je svoje revije, a ono što je već sada jasno je da će proleće 2020. godine biti i te kako zanimljivo i živopisno. Ono što takođe znamo je da dizajneri počinju da se pozivaju na rane 2000-e i pružaju svoje interpretacije 80-ih i 70-ih.  Biće svega – raznoraznih printova, dezena, boja, šljokica, tila…

Što više printova i što jače boje!

Kada je reč o printovima koji su na revijama bili najupečatljiviji prvi na listi je svakako animal print i to ovog puta zebra! Ni ostali nisu zanemarljivi, te će ponovo moderni biti i zmijski i leopard print.

Beli blejzeri će zameniti crne, ali belu će ipak zaseniti pink! Jarke nijanse roze boje apsolutni su hit i nezaobilazne su. Neon boje,takođe,ne smemo izostaviti. Igrajte se bojama jer, sudeći po prizorima sa revija, sve je dozvoljeno! Kada kažemo sve, onda mislimo zaista sve – čak i da se od glave do pete obučete u istu boju. Izaberite jednu boju i nosite odevne predmete u različitim ili istoj nijansi.

Cvetne 70-e i 80-e

Stari trendovi se već duže vreme masovno vraćaju, a sada su tu ponovo prisutne vesele 70-e i 80-e. Cvetni dezen u svim oblicima i na sve načine! Nešto moderniji trend – takozvani Tie-dye sve je popularniji! Potezi četkicama kojima dobijate razne nepravilne linije i šare mogu se napraviti samostalno bez mnogo napora, a sa takvim komadom garderobe nikako nećete ostati neprimećeni!

Autentičnost je ključ

Posebno zanimljiv komad jesu korseti najrazličitijih modela. Sjajno se mogu uklopiti uz različite odevne predmete i dati poseban pečat izgledu. Velike, široke haljine ukrašene tilom takođe su privukle ogromnu pažnju. Takozvane padobran haljine mogu izgledati čudno, ali i priznaćete da su apsolutno autentične!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ