LICE     14.07.2022.

NOVI HIT U SVETU – BRIJANJE LICA! Zašto su za ovim trendom poludele žene i šta nas stručnjaci savetuju?

Tretman lepote o kojem se najviše govori u poslednje vreme, zaludeo je žene širom sveta. Zove se dermaplaning i mnogi beauty stručnjaci kunu se u njegovu efikasnost.

Iako postoji mnogo mitova kada je brijanje u pitanju, uklanjanje dlaka sa lica uključuje posebno brijanje.

Najplaćenija beauty influenserka Huda Katan je još 2016. godine pričala o svim dobrobitima ovog tretmana.

S obzirom na to da se mnoge žene vode teorijom da će dlačice nakon brijanja biti još jače i gušće, otkrivamo vam šta stoji iza trenda – dermaplaning.

Šta je dermaplaning?

Dermaplaning je uklanjanje dlačica sa lica a ono što ga karakteriše je to da uključuje samo jednu oštricu. Zahvaljujući njoj uklanjaju se dlačice i mrtve ćelije sa površine kože.

Naravno da to mnogi nazivaju brijanjem, ali najpoznatije influenserke ističu da je to najbolja priprema kože za šminkanje. Iako je nedavno zavladao u beaty svetu, glavna pristalica dermaplaninga bila je Kleopatra. Osim toga, dermaplaning iam tradiciju u indijskoj kulturi.

Instagram will load in the frontend.

Prednosti dermaplaninga

Osim što uklanja dlačice, dermaplaning ujedno obavlja i piling kože, tvrdi Huda Katan. Pomaže koži u ublažavanju ožiljaka, deluje protiv starenja i čini kožu glatkom i sjajnom. Budući da se uklanjaju i mrtve ćelije kože, dermaplaning čini da proizvodi za negu kože budu efikasniji.

Nedostaci dermaplaninga

Mnoge žene se ne usuđuju da obriju lice jer se boje da će im narasti jače dlačice. Ipak, stručnjaci objašnjavju da brijanje ne uzrokuje dodatni rast dlačica niti čini lice dlakavijim, kao i da je to zapravo mit.

Ukoliko ne želite same da se usudite na ovaj korak, proces možete obaviti kod stručnog lica.

Obučeni kozmetičar nežnim pokretima, sa malim sterilnim sečivom prelazi preko obraza, brade, čela i nosa.

Procedura traje između pola sata i 40 minuta, u zavisnosti od količine dlačica koju imate. Uglavnom se nudi uz hemijski piling ili neki drugi tretman jer proizvodi bolje prodiru u kožu i samim tim su efikasniji.

Izvor Wanted.rs

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ