TELO     11.07.2022.

OBAVEZAN DEO PRTLJAGA! Šta sve treba da sadrži vaša PUTNA APOTEKA

Kad god negde otputujemo, na nekoliko dana, menjamo uslove u kojima smo navikli da živimo, što sa sobom može doneti zdravstvene probleme. Da se letovanje za vas i vašu porodicu ne bi pretvorilo u bolovanje, najbolje je da se na vreme informišete, pripremite, i pokušate da izbegnete neželjene situacije. Za vas smo pripremili šta je potrebno da sadrži jedna putna apoteka.

Prilikom pakovanja za put, ne zaboravite i neseser s lekovima – nikad se ne zna da li će vam zatrebati. Neka vam uvek pri ruci budu lekovi protiv bolova, probavnih tegoba i alergija, kao i preparati za saniranje povreda i rana jer, koliko god da vodite računa, ne možete baš uvek da izbegnete povrede i infekcije. 

Protiv bolova i temperature

Prvo i osnovno ponesite toplomer. Pored raznih virusa koji haraju leti, temperaturu i groznicu možete dobiti i od sunca (sunčanica/toplotni udar). Lekovi koji će vam istovremeno smanjiti bol i sniziti temperaturu obavezno moraju biti deo svake putne apoteke.

Jako neprijatani simptomi koji prate bilo koje putovanje su stomačne tegobe. Menja se sredina, voda (uvek uzimajte flaširanu i ne uzimajte piće sa ledom u kafićima), hrana…

Za stomak i želudac

Hidratacija je veoma važna kada imate dijareju. Dehidracija od dijareje može biti ozbiljna kod male dece i starijih odraslih osoba. 

Catidral®  kao rešenje za dijareju

Catidral® prašak za oralni rastvor koji sadrži diosmektit i elektrolite neophodan je za tretman #dijareje, bez obzira na uzrok njenog nastanka. Rehidrira, neutrališe patogene i toksine, jača barijeru sluzokože tankog creva. Korišćenjem ovog praška ponovno se uspostavlja ravnoteža u crevnoj mikroflori, u kojoj preovlađuju dobre bakterije važne za očuvanje imuniteta. Odlična stvar kod ovog praška je što je pogodan i za decu od druge godine života. Svi smo svesni da su kod njih pojave prolivaste stolice vrlo česte iz više razloga. Nošenjem ovog praška na letovanje zaštitili ste celu porodicu da letovanje ne postane bolovanje.

Promo

Zaštita od insekata

Ponesite sredstva za zaštitu od insekata (repelente) koje možete naći u obliku losiona, mleka, stikova ili flastera, a ako s vama putuje i dete, treba paziti da je sredstvo koje kupujete prilagođeno njegovoj dobi. Postoje i prirodnije varijante poput eteričnog ulja lavande ili limuna. Ukoliko ste alergični na ujede insekata ne zaboravite i gelove koji se mažu nakon uboda. Oni hlade, sprečavaju crvenilo i pojavu otoka i svraba. Možete ih primeniti i nakon opekotina od meduza, a pomažu i kod onih nastalih od sunca.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ