fbpx
JollyWoman

Obavezno čistite pribor za šminkanje!, Milica Basta, Main beauty studio

Šminka Saveti
20.11.2019.

Da li se svaki dan umivate i čistite vaše lice? Da li svaki dan skidate šminku sa vašeg lica

E isto tako nakon svakog korišćenja četkica, sunđera (blendera) skinite šminku sa pribora za šminkanje. Mnoge žene su u zabludi da pribor koje one lično koriste ne treba svakodnevno da peru. Moj savet je da posle svakog šminkanja operete vaše četkice, vaš blender ili bilo koji pribor za šminkanje koji koristite, bez obzira što ga samo vi koristite.

Čišćenje četkica je pravilna higijena lica!

Ukoliko to ne uradite na vašem priboru posle svakog šminkanja ostaju ostaci šminke i tako se stvaraju na četkici bakterije. Posle toga vi te iste bakterije stavljate na vaše lice ponovnim nanošenjem pudera ili senke tom neočišćenom četkicom, i onda nastaje problem sa licem, akne, crvenilo itd. Mnogi kažu da svakodnevnim pranjem četkica oštećujemo dlaku četkice, ali pažljivim i nežnim čišćenjem dlake, i uz adekvatna sredstva, dugotrajnost vaših četkica je zagarantovana.

Ukoliko niste profesionalni šminker, a svakodnavno se šminkate kod kuće, moja preporuka vam je da kod kuće lako možete očistiti svoje četkice uz malo vode i bebi šampona. Bebi šampon nema agresivne satojke koji bi narušili kvalitet vaše dlake, tako da sipajte malo šampona u šaku, i blagim kružnim pokretima pređite četkicom sve dok  sva nečistoća ne izađe i vaša voda bude čista, uzmite peškir ili ubrus i blago prosušite cetkice, nikako grubim pokretima.

Imajte na umu da koža sve pamti, i da i za 20,30 godina treba da izgledate negovano, zato neka vam higijena i nega lica budu na prvom mestu. 

Dajte vašoj koži najbolje i ona će vam vratiti najbolje! 

Milica Basta, profesionalni šminker, Main beauty studio

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!