VESTI     08.03.2019.

Odaberite cveće za Osmi mart prema značenju boja

Ukoliko želite da iznenadite svoje drage ženske osobe, cveće je jedan od najsigurnijih i najlepših izbora. Iako postoji mnogo različitih mišljenja o tome da li treba kupovati cveće ili ne, činjenica je da će uglavnom svakoj ženi cveće ulepšati dan i učiniti da se oseća posebno, voljeno i poštovano. 

Obzirom da su ulice i cvećare tokom ovog praznika uglavnom prepune najraznovrsnijeg cveća, nekad može biti teško napraviti pravi izbor. Imajući ovo u vidu, pomoći ćemo vam tako što ćemo vas upoznati sa procesom odabira i sa značenjem i porukom koju nosi boja cveća. 

U suštini, svakako da je najbitnije da vaš poklon dragoj osobi bude od srca i da bude izabran sa pažnjom. Žene su izuzetno intuitivne i uvek će više ceniti kada vide da se neko iskreno potrudio da cvet prilagodi prilici i njenom karakteru. Ne zaboravite da je, kada se radi o poklanjanju bilo koje vrste, zaista mnogo bitnije koliko ste truda i pažnje posvetili nego koliko ste novca potrošili. 

Crvena boja

Iako crvena boja, kada pričamo o cveću, uglavnom asocira na ljubav ili strast, zapravo ona se može odnositi i na visoko poštovanje i uvažavanje. Crvena boja je klasična i svojom otmenošću zaista govori onome kome se poklanja da je veoma cenjen, voljen i uvažavan.

Ružičasta boja

Ova boja, osim toga što često simboliše ljubav, takođe nosi poruku radosti, nežnosti i prefinjenosti. Ovo je odličan izbor za drage osobe sa kojima imate bliske odnose. Ružičasta boja je izuzetno ženstvena i svaki cvet koji nosi ovu boju je na jedan dodatan način delikatan i poseban. 

Ljubičasta boja

Ljubičasta boja, postala je sve popularnija kada se radi o izboru cveća i cvetnih aranžmana. Svojom izraženom nijansom simbolizuje divljenje, privrženost i uspeh, te je odličan izbor za proslavu svih praznika, a pogotovo Dana žena. 

Boja lavande

Bez obzira što vam se može učiniti da je ova boja slična ljubičastoj, značenje ove boje ipak je malo drugačije. Boja lavande, za razliku od ljubičaste, simbolizuje pre svega eleganciju, zahvalnost i mladost. 

Narandžasta boja

Iako  narandžasta obično nije naš prvi izbor kada želimo nekome da poklonimo cveće, trebalo bi da znate da je ova boja, zbog svoje jačine, zapravo veoma interesantan izbor. Narandžasto cveće je neuobičajeno i upravo zbog toga nosi snažnu poruku koja se uglavnom odnosi na odlučnost, entuzijazam i uzbuđenost. 

Žuta boja

Asocijacija na žutu boju pre svega jeste deljenje sreće, radosti i lepog raspoloženja. Ono što možda niste znali je da, upravo zbog svoje blage i nežne nijanse, žuta boja predstavlja idealan izbor koji simbolizuje prijateljstvo. Cveće koje je žute boje će nekome istinski ulepšati i osvežiti dan. 

Bela boja

Belo cveće, bez obzira na to što se često koristi na venčanjima i proslavama sličnog tipa, nosi i neka druga značenja. Bela je boja nežnosti, nevinosti i čistote, prema tome, kada se radi o cveću, ona može biti vaš izbor u slučaju da nekome želite da iskažete svoju naklonost, privrženost i poštovanje. 

Plava boja

Cveće u plavoj boji, iako može delovati nesvakidašnje, nosi značenje smirenosti i umerenosti. Plavo cveće poznato je po tome što smanjuje negativnu energiju i pomaže onima kojima je poklonjeno da makar na trenutak zaborave na svoje negativne emocije ili loše raspoloženje.

Zelena boja

Ova boja, kao boja koja simbolizuje prirodu i prirodnost, pore svega asocira na nove, sveže početke. Takođe, odličan je izbor ukoliko želite nekome da prenesete poruku dobrog raspoloženja ili zdravlja.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ