PUTOVANJA     07.06.2020.

ODMOR U SRBIJI – sever i zapad naše zemlje!

Odmor u Srbiji ne bi trebalo da posmatrate kao ograničenje i da vam bude žao što ne putujete negde preko. Jer, na odmoru u našoj zemlji možete i te kako uživati, posebno ako posetite neka od prelepih mesta na severu i zapadu! Za fenomenalan odmor u Srbiji, pogledajte naše predloge!

Banja Koviljaca

Banja Koviljača

Najpoznatija banja zapadne Srbije i poznato lečilište je Banja Koviljača. Smeštena je na 128 metara nadmorske visine i  obiluje lekovitim izvorima, predivnom prirodom i značajnim kulturno-istorijskim spomenicima. Tu je i predivno etno selo Sunčana Reka. Sjajno mesto za  miran odmor i opuštanje. Pogledajte i koje banje možete posetiti u Vojvodini!

Subotica

Najseverniji i jedan od najlepših gradova Srbije je Subotica.

Poznata je po opuštenoj atmosferi, dobroj hrani i vinu.

Nudi mnogo zanimljivih mesta koje biste mogli posetiti. Neka od njih su: Gradski trg, Franjevačka crkva Svetog Mihavila, Katedrala – Bazilika Svete Terezije Avilske, Gradksa kuća, Palata Mikše Demetera, Sinagoga, Narodno pozorište. Tu je takođe i Palić koji ne smete preskočiti.

planina Divcibare

Divčibare

Poznato turističko mesto koje turistima nudi mnogo zanimljivosti. Kada god posetite Divčibare nećete zažaliti, predivno je i zimi i leti. Etno, seoski i planinski turizam s godinama postaje sve razvijeniji. Predivne vile, konaci, odmarališta pružiće vam udoban i miran odmor.

Crni Vrh je najpoznatiji vrh planine Maljen. Put do vrha nadmorske visine 1098 metara je prava avantura, a pogled sa vrha na čitavu Zapadnu Srbiju je očaravajući.

Drina

Poznata kao najčistija i najlepša planinska reka na Balkanu, Drina će vas oduševiti svojom lepotom. Pripada crnomorskom slivu. Za sve ljubitelje ribolova, odmor na Drini je pravi izbor. Nedaleko od Bajine Bašte u Drinu se uliva predivna reka Vrelo, a tu je i magično jezero Perućac.

reka Drina

Ukoliko se odlučite da odmor provedete na Drini, obavezno posetite i Vrelo i Perućac!

Shvatićete zašto ovu reku mnogi nazivaju divljom smaragdnom lepoticom!

Iskoristite ovo leto da što bolje istražite našu zemlju, krije toliko prelepih predela!

Najave novih tekstova pratite na našoj Instagram i Facebook stranici!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ