PUTOVANJA     18.06.2020.

ODMOR U SRBIJI: Sve lepote juga i istoka!

Poznato je koliko je naša zemlja lepa i bogata predivnim mestima, tako da odmor u Srbiji može biti zaista sjajan! Istočna i južna strana bogate su planinama, jezerima, kotlinama, predivnim istorijskim nasleđem i područjima koja će vas očarati. Pogledajte naše predloge mesta koja bi trebalo posetiti i vaš odmor ovog leta provedite u Srbiji!

crkva na reci

Beljanica

Dragulj istočne Srbije! Predivna planina na istoku naše zemlje je mesto na kom ćete se odmoriti i uživati. Okružena je trima rekama – Mlavom, Resavom i Žagubičkom rekom. Jedna je od omiljenih terena za sve ljubitelje planinarenja. Poznata je i po brojnim potocima, kao i po pećinama. Najpoznatija je svakako Resavska pećina. Na zapadnoj strani Beljanice nalazi se poznato Krupajsko vrelo.

Resavska pecina
Resavska pećina

A na padinama ove planine nalazi se i vodopad Veliki Buk odnosno Lisine u čijim pejzažima ćete uživati!

Vlasinsko jezero

Jedno od naših najlepših jezera okruženo je planinama: Gramada, Vardenik i Čemernik. Tu su i nekoliko zaliva koji su pogodni za plaže, a najpoznatiji među njima je Biljanin zaliv.

Mnogim turistima su zanimljiva ostrva na jezeru, poput ostrva Stratorija.

Odmor na Vlasinskom jezeru divan je i leti i zimi, a obilazak svih lepota ovog područja sigurno će vam se dopasti!

Suva planina

Suva planina

Pomalo zapostavljena, sasvim neopravdano, Suva planina je fantastično mesto za sve ljubitelje pravog odmora! Predivna planina jugoistočne Srbije odiše mirom i svežim, planinskim vazduhom. Lepote kojima raspolaže će vas očarati. Tu je i Niška banja, izvorišta: Vrelo, Mokra, Studena i Divljana. Sjajno mesto za sve avanturiste i ljubitelje ekstremnih sportova.

Najviši vrh planine je Trem, a treba obići i Mosor i Sokolov kamen.

reka Nisava
Reka Nišava

Prelepe tvrđave i manastiri

Kako cela naša zemlja obiluje kulturnim i istorijskim nasleđem, tako i južna i istočna Srbija imaju šta da ponude. Na istoku se nalaze poznate tvrđave: Sokograd, Golubac, Fetislam i Ram, a na jugu Niška i Pirotska. Tu su i manastiri: Gornjak, Ravanica i Manasija na istoku, i Sokolica, Gračanica, Sopoćani i Gradac na jugu.

Ukoliko ste u obilasku jugoistočne Srbije, ovo su mesta kojima ćete biti očarani!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ