SCENA     29.07.2019.

Održana modna revija u kojoj su učestvovala i deca ometena u razvoju

Poznati model i umetnik Jelena Govedarica nedavno je održala manifestaciju, tačnije modnu reviju pod nazivom Moda i mi, u glavnoj ulici u Novom Gradu.

Na pisti su bili i članovi Udruženja dece i omladine sa posebnim potrebama i njihovih roditelja  „Iskra“.

Predsednik Upravnog odbora „Iskre“ Svjetlana Knežević rekla je da su deca iz ovog udruženja prvi put bila uključena u modni događaj.

„Drago mi je zbog djece jer su imala ovu priliku, a i nama roditeljima jer je ovo jedan oblik socijalizacije naše djece“, rekla je ona.

Model Jelena Govedarica, koja je organizovala ovu manifestaciju, rekla je da je modna revija bila društveno-socijalna slika savremenog života.

„Imali smo prikaz maturske večeri, zatim smo ukazali i na opterećenost mobilnim telefonima, te pokazali kako treba da izgleda jedna dama“, istakla je ona.

Osim toga, u delu „svjedoci vremena“ predstavljeno je pet narodnih nošnji tipičnih za ovo područje uz objašnjenje kako su i gde nastala.

Snježana Vujinović iz Prijedora predstavila je svoje kreacije, deo kolekcije maturskih haljina, Gordana Strajin iz Novog Sada unikatne torbe, a „Padrino“ iz Novog Grada i „Sana linea“ iz Kostajnice nove kolekcije.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ