LICE     04.10.2020.

Ogledalo za šminkanje: Korisna stvar ili nepotreban trošak?

Mnoge devojke već imaju ili žele da kupe ogledalo za šminkanje, ali da li je to presudno za dobar makeup? Kako biste se dobro našminkali nije bitna samo kvalitetna šminka i spretnost, nego i osvetljenje pod kojim se šminkate. Ukoliko smatrate da niste dovoljno vešti ili da vam je osvetljenje u kupatilu loše, možete odlučiti da investirate u ogledalo za šminkanje. Zahvaljujući većem broju i boji sijalica, kao i njegovoj veličini, ogledalo za šminkanje, će vam omogućiti da se bolje, lakše i brže našminkate.

ogledalo za sminkanje

Kako odabrati savršeno ogledalo?

Ogledalo za šminkanje treba da birate u zavisnosti od vašeg ukusa i želje. Proizvođači nude različite mogućnosti koje bi vam se mogle dopasti.

Možete se odlučiti za ogledalo sa ili bez drvenog rama, zatim za ogledalo sa ili bez postolja. Ako ne želite da vam bude kockastog ili pravougaonog oblika, možete naručiti okruglo.

Cena ogledala je određena u skladu sa njegovom veličinom.

Najčešće se proizvode i naručuju :

  1. Mala ogledala (dimenzije su 70 x 60, sadrže 6 sijalica)
  2. Ogledala srednje veličine (dimenzije su 80 x 80, sadrže 8 sijalica)
  3. Velika ogledala (dimenzije su 100 x 80, sadrže 9 sijalica)
devojka u ogledalu

Na cenu utiče i boja ogledala i željene dekoracije na njemu.  

Obratite posebnu pažnju na sijalice!

Sijalice su sledeći najbitniji faktor nakon što donesete odluku  o dizajnu. Najčešće se koriste LED sijalice, a manje obične, eko ili fluorescentne. Sijalice možete poručiti od proizvođača ogledala, ali i u svakoj prodavnici specijalizovanoj za prodaju sijalica možete naći odgovarajuće, a možda čak i bolje, koje ćete uživo moći da isprobate. Račun nakon kupovine sijalica ili njihovog poručivanja, sačuvajte, jer sa računom imate garanciju od godinu dana na svaku od njih.

devojka sa naocarima

Dimer

Dimer, čija je funkcija da kontroliše osvetljenje na ogledalu, se koristi u slučaju da se koriste obične sijalice kojima je potrebno regulisanje osvetljenja. Dimer proizvođači dodatno naplaćuju.

Postolje kojim možete okačiti ogledalo na zid, takođe možete naručiti, mada se često praktikuje samo naslanjanje ogledala .

Ogledalo sadrži minimalno jednu utičnicu i prekidač za svetlo. Utičnica će vam omogućiti lakše feniranje i sređivanje kose.

spremanje mlade
Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ