VESTI     10.12.2021.

OKITITE JELKU PREMA FENG ŠUI PRAVILIMA i osigurajte LJUBAV I BLAGOSTANJE

Nova godina je sve bliža, a ako još niste okitili jelku i počeli da dekorišete svoj životni prostor u susret praznicima, danas vam donosimo feng šui savete za novogodišnje dekoracije. Zato okitite jelku i osigurajte ljubav i blagostanje u narednoj godini.

Feng šui stručnjaci kažu da bi inače sa kićenjem jelke trebalo malo da se sačeka. Često stan ukrasimo prerano, a često koristimo i ukrase koje baš i ne volimo, tako da bi tu, kada vreme dođe, trebalo da budemo selektivniji.

Za početak, feng šui kaže da bi u vašim novogodišnjim ukrasima trebalo da dominiraju odgovarajuće boje. Za feng šui, to su boje koje odgovaraju elementu vatre. Drugim rečima, ako se odlučite za crveno-zlatnu kombinaciju novogodišnjih ukrasa, nećete pogrešiti! Tome dodajte i mnoštvo sijalica i svećice, a još ako imate i kamin, potpuno ste opremljeni!

Ovo je važno zato što je zima hladno godišnje doba, a uvođenjem vatrenih boja u dom napravićemo protivtežu onome što nas čeka napolju. Boje vatre su još i ljubičasta i lila – ali, pazite, dobar feng šui počiva na ravnoteži, tako da i sa ovim bojama lako možete da preterate, piše Dnevno.rs.

Iako je ovih dana moguće kupiti plastične jelke praktično svih boja i oblika, novogodišnje jelke, kaže feng šui, uvek su – zelene!

U feng šuiju, zelena je boja isceljenja. Ona sanjuje stres i stvara mir. Hladna i mirna zelena takođe može da izbalansira nemir vatrene crvene – koja se svakako preporučuje kao boja novogodišnjih ukrasa.

Osim same novogodišnje jelke, po stanu možemo da kačimo i zimzelene grančice, a venac od njih sa spoljne strane ulaznih vrata može da tera negativnu energiju i donese sreću.

I miris je važan aspekt feng šuija. Bor i eukaliptus čiste prostor od negativne energije, cimet smiruje, a miris narandži donosi radost i prosperitet. Kažu da nije loše u narandže zabosti i – karanfilić.

Iako je glavna zvezda novogodišnjih praznika – jelka, trebalo bi da pored nje u stanu imate i druge biljke. Jedna od njih neka bude neka koja dobro prečišćava vazduh.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ