GASTRO     04.04.2020.

Organizujte vaš frižider na NAJPRAKTIČNIJI način!

Frižider često može biti u haosu, jer nije dobro organizovan i hrana nije pravilno raspoređena. Imamo nekoliko saveta kako najbolje srediti frižider!

Šta bi trebalo, a šta ne da stoji u frižideru?

Ponekad kada se vratite iz nabavke, sve što ste kupili stavite u frižider, a sigurno među tim namirnicama postoji nešto što zapravo ne bi trebalo da stoji tamo. Zato iz svog frižidera izvadite: krompir, crni luk, paradajz, jabuke, med, banane, džem, avokado, papriku, citruse, šljive, nar, kruške, breskve. Tim namirnicama nije mesto u frižideru, već ih je bolje držati na sobnoj temperaturi!

Sa druge strane, u frižideru bi trebalo da stoje: kajsije, smokve, borovnice, kupine, maline, grožđe, trešnje, boranija, brokoli, kupus, karfiol, šargarepa, pečurke, spanać, zelena salata, celer. Sve ove namirnice bolje je držati na hladnom mestu.

Kako odložiti i rasporediti namirnice u frižideru?

Meso je uvek najbolje obložiti folijom kada se stavi u frižider, nikako ga ne treba stavljati u kutije, jer na taj način lakše dolazi do rasta bakterija.

Voće i povrće bi trebalo staviti u fioku u frižideru koja je upravo tome i namenjena.

Hranu koja se inače nalazi u konzervama i limenkama pri vraćanju u frižider, nakon otvaranja, obavezno presuti u drugu posudu, najbolje plastičnu kutiju.

Mleko, sokove i druge stvari u flašama stavite u vrata frižidera.

Jaja je bolje čuvati u papirnoj kutiji nego u vratima.

Gotova jela sipajte u plastične kutije i zatvorite ih pre stavljanja u frižider. Kuvanu hranu nakon hlađenja, takođe, staviti u frižider.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ