KULTURA     18.03.2020.

#OstaniKodKuce – iskoristi vreme u izolaciji na pravi način! Evo predloga za filmove, serije i knjige!

Situacija u vezi sa virusom korona je veoma ozbiljna i nikako je ne smemo ignorisati. Najmanje što možemo uraditi jeste da smanjimo kretanje na minimum i ostanemo kod kuće. Kako vam ne bi bilo dosadno usled više slobodnog vremena, za vas imamo predloge sjajnih serija, knjiga i filmova! Svako do nas je poželeo da pogleda nešto ili pročita, ali nije stizao, sada je pravo vreme za to!

SERIJE:

Criminal

Nova krimi drama Criminal koja se fokusira na mentalni sukob između detektiva i osumnjičenih. Koncipirana je kao 12 priča  koje su smeštene u četiri različite zemlje i svaka se odvija u okviru policijske prostorije za razgovore. Zanimljivo je što je svaka epizoda priča za sebe i nema veze sa ostalim epizodama.

Suits

Američka serija koja je prvi put prikazana 2011. godine i danas oduševljava gledaoce. Drama o poznatoj advokatskoj firmi govori o Majku koji, bez obzira na to što nema diplomu pravnog fakulteta, dobija posao kod Harvija. Imaćete priliku da vidite kako dva brilijantna uma rešavaju najteže slučajeve.

Narcos

Američka krimi drama govori o narkobosu Pablu Eskobaru koji je postao milijarder kroz proizvodnju i trgovinu kokaina. Serija će vas uvesti u ceo svet narkotika, pokušaja suzbijanja kriminalnih radnji, sve do pada Eskobara i daljeg funkcionisanja narko kartela.

FILMOVI:

Parazit

Ovogodišnji dobitnik najvećeg broja Oskara i po mnogima najbolji novi film je svakako Parazit. Priča prati članove siromašne porodice koji planiraju da se zaposle u bogatoj porodici, predstavljajući se kao nepovezani.

Bombshell

Američka drama koja prati priču o grupi žena koje žele da optuže direktora Fox news-a za seksualno uznemiravanje. U zamenu za tišinu im je ponuđena velika količina novca, a kako će se sve završiti saznajte sami.

The normal heart

Američki film iz 2014. godine govori o Nedu Viksu koji, nakon što njegov prijatelj umire od retke vrste raka, odlučuje da preduzme sve što je potrebno za borbu protiv istog. Bićete oduševljeni ovom pričom!

KNJIGE:

Kada su knjige u pitanju, za vas imamo nekoliko sjajnih preporuka. Koju god da izaberete, sigurno nećete pogrešiti!

  • Uznemireni ljudi – Fredrik Bakman
  • Anđeosko drvo – Lusinda Rajli
  • Pertle – Domeniko Starnone
  • Veliki pad – Peter Handke
  • Časovničareva kći – Kejt Morton

Uživajte uz naše predloge i ostanite kod kuće! Čuvajmo se!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ