TELO     15.07.2022.

OSTAVITE CIGARETE uz sledeće trikove! Nikotinska kriza postaće PROŠLOST

Cigarete postepeno uništavaju organizam, a da toga nisamo ni svesni. Telo se, zbog dužeg vremena konzumiranja cigareta, navikava na nikotin i stvara se zavisnost. Kada dođe do zavisnosti, jako je teško da se prevaziđe. Međutim, ništa nije nemoguće ukoliko imamo jaku volju i želju! Nadamo se da će vam ovaj tekst pomoći da cigarete postanu vaša prošlost.

Odredite datum prestanka konzumiranja

Sedite i razmislite od kojeg datuma prestajete sa konzumiranjem. Datum ne sme da bude previše daleko, jer biste mogli da izgubite želju za prestankom.

Ne odustajte tokom perioda krize!

Nakon nekoliko sati ili dana, u zavisnosti od toga koliko ste cigareta pušili na dan, javiće se potreba za njom, odnosno nikotinom.

U periodu krize, morate da ostanete prisebni, da se trudite da se što normalnije ponašate i da ne dižete tenziju i pritisak u glavi.

Takođe, bez obzira pod kolikim ste stresom, nemojte posezati za cigarama, jer one vaše muke neće rešiti, nego će ih samo produbiti.

Družite se i okupirajte svoju glavu obavezama

Ako ste stalno u pokretu ili u društvu, vaša glava neće toliko misliti na cigarete i da ste ih ostavili. Svoje poslovne i privatne obaveze obavljajte na isti način kao i pre.

Ukoliko dođete u situaciju da sedite u kafiću i ljudi pored vas puše, setite se zašto ste ih ostavili i razmislite šta cigara radi organizmu ljudima koji oko vas puše. Nemojte zaboraviti zašto ste ostavili, ostanite dosledni sebi i svom zdravlju !

Izbegavajte zamene za nikotin

Najčešće se radi o nikotinskim flasterima. Oni samo održavaju zavisnost ne otklanjaju je.

Morate sami svojom voljom da izdržite određeni vremenski period da vam se organizam očisti od nikotina!

Unosite što više tečnosti

Unosite što više mlake vode, čajeva i ceđenih sokova. Budite i više fizički aktivni i potrudite se da što više šetate.

Redukujte ishranu

Izbegavajte masnu hranu i grickalice, jedite najviše povrća, a zatim voća.

Navedeni koraci su delotvorni jedino ukoliko ste čvrsto odlučili da prestanete da pušite. Zdrav život je dobar život. Cigarete, prvenstveno loše utiču na disanje, dovode do kratkog daha, lakšeg umaranja, iritacije grla koje mogu da dovedu do respiratornih infekcija. Pored svih navedenih oboljenja može doći do raka, leukemije, neplodnosti, osteoporoze i mnogih drugih ozbiljnih oboljenja. Verujemo da ne želite da obolite od ijedne navedene bolesti i zbog toga što pre ostavite pušenje!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ