VESTI     24.11.2019.

OSUDA – ne dozvolite da vas truje!

Mnogo puta ste slušali o tome koliko je osuda loša, a da li ste uradili nešto po tom pitanju? Pođite od sebe i potrudite se da ne osuđujete druge ljude. Ne igrajte se osudom. Ne dozvolite da vas truje!

Ne znate tuđe razloge!

Ne upirite prst u druge ljude! Nikada! Ne znate tuđe razloge, ne znate zašto je neko nešto učinio, ne živite njegov život. Kakav god da je neko, ima pravo da svoj život živi po sopstvenom osećaju, onako kako misli da je najbolje. Vi nemate pravo da sedite sa strane i osuđujete nekoga, a da pritom ne znate njegove razloge.

Pođite od sebe!

Rešavajte problem osude prvenstveno u sebi. Niko od nas ne voli kada ga drugi ljudi osuđuju, svakome to smeta. Onda nemojte ni vi osuđivati druge. Niko nije savršen. Svako ima milion mana i normalno je da pogreši. To nije razlog osude. Nemojte govoriti “Ja bih to bolje uradio, ja to bolje znam”… Svi smo različiti i to treba prihvatiti.

Ne osuđujte na osnovu onoga što vam se plasira!

Sadržaj koji se plasira u medijima ume da nas natera na osudu. Ne dozvolite to. Ne osuđujte na osnovu naslova ili teksta koji pročitate. Prvo, moguće da to što ste pročitali uopšte nije istina. Drugo, kada pročitate tekst o nekome, ne znači da poznajete tu osobu. Samim tim nemate pravo na osudu.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ