VESTI     15.03.2020.

Ove stvari rade uspešni ljudi i zato su bogati!

“Postupaj tako, doslovno kao da je san. Deluj smelo i ne traži izgovore”, tvrdi Karlos Kastaneda kroz “Učenje Don Huana”. Možda bi trebalo početi od ovoga, jer su smelost i hrabrost preduslov za svaki uspeh, pa i onaj koji treba da nam donese bogatstvo u materijalnom ili bilo kom drugom obliku.

Svako od nas ima različito viđenje uspeha i bogatstva, a pored toga – svaki uspešan ili bogat čovek je prešao različit put dok je sticao sve što ima, ali u nekim tačkama se svi ti putevi ukrštaju.

Neke od njih su sledeće:

Stavite fokus na svoju posvećenost cilju, ne na motivaciju

Preispitajte svoju posvećenost cilju. Koliko je to važno za vas i šta biste uradili da dođete do tog uspeha i bogatsva? Ako otkrijete da možete u potpunosti da se posvetite tom cilju, uslediće i motivacija da to ostvarite.

Tragajte za znanjem koje će Vas dovesti do rezultata

Putovanje ka cilju ne sme da stane kada dođete do prvog uspeha i novca, jer će ostati sve na tome i brzo će nestati. Rezultat je postignut, ali ako se usredsredite na uzbuđenje otkrivanja, usavršavanja, istraživanja i eksperimentiranja, vaša motivacija će uvek biti podstaknuta. Ključ je usredsrediti se na putovanje, a ne na odredište. Nastavite da razmišljate o tome šta usput učite i šta možete poboljšati kako bi vaš uspeh bio konstantan i stabilan.

Ignorišite “ometače”

Naučite da se fokusirate na ono što je najvažnije. Napišite listu stvari koje traće vaše vreme i budite dosledni u tome da ih ne činite. Ignorišite čak i ono što biste radije radili, ali samo ukoliko to ne šteti nekim drugim segmentima vašeg života – prijateljstvu, ljubavi ili porodici, tj. onome bez čega vaš uspeh i novac ne bi imali smisla.

Ne oslanjajte se na druge

Nikada ne treba očekivati da neko drugi uradi za vas ono što vi treba da uradite. Čak ni vaš partner, prijatelj ili šef. Smatrajte da je na vama da uradite sve ono što je krucijalno za vaš uspeh.

Planirajte

Imajte na umu svoja tri koraka unapred. Ne više. Popunite svoj nedeljni kalendar, primećujući kada ćete šta i kako raditi. Kada-šta-kako je važno zakazati ili uraditi. Pregledajte kako je prošao svaki od tih planiranih dana, šta ste naučili i revidirajte šta biste mogli da poboljšate.

Ne dozvolite sebi da “pregorite”

Posmatrajte sebe kako biste prepoznali bilo kakve znake umora i odvojite vremena za odmor. U svoj kalendar, koji smo pomenuli u prethodnom pasusu, zakažite opuštanje i zabavu kako biste odmorili svoje telo i um. Obavljajte raznolike zadatke, nastavite da prelazite između nečeg kreativnog i logičnog, nečega fizičkog i mirnog, radite sami i sa timom. Promenite lokacije, meditirajte ili samo duboko udahnite, zatvorite oči.

Verujete u svoj uspeh, probudite u sebi osećanje kao da ste već uspešni i bogati i sve što poželite doći će do vas.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ