VESTI     31.03.2022.

Ove veš mašine su hit među potrošačima! Evo i zašto

Da li ste znali da pranje odeće negativno utiče na okolinu i to na više načina? Recimo, jedni od najvećih zagađivača voda su nekvalitetni deterdženti, omekšivači i prašak za veš, a pranjem se troši velika količina energije čime se stvara emisija štetnih gasova. Ipak, zahvaljujući razvoju tehnologije i naporima da se ovakvim problemima stane na put, kreirane su veš mašine bez negativnog uticaja na prirodu, koje su šampioni u uštedi energije. Takva je upravo Gorenje WaveActive linija mašina koje štede energiju i količinu vode po ciklusu i koriste maksimalnu brzinu centrifuge. Takođe, zahvaljujući njenim funkcijama vaši mesečni računi će biti znatno niži.

Više nego ikad pre, danas energetska efikasnost predstavlja jedan od presudnih faktora kod kupaca prilikom odabira kućnih aparata. Dakle, pored kapaciteta opterećenja i posebnih karakteristika, na konačnu odluku o kupovini mašine uticaće i to kako ona deluje na ekosistem. U prilog tome govori podatak da je u poslednjih nekoliko godina broj Google pretraga o ovakvim uređajima porastao za čak 71 odsto. Treba znati da je zahvaljujući oznakama Evropske Unije potrošačima olakšan proces kupovine jer je na aparatima jasno naznačeno kolika je njegova energetska efikasnost.

Foto Gorenje

Pored toga što štedi energiju i količinu vode koju koristi, nova linija Gorenje WaveActive veš mašina ima i dugi životni vek. Tome doprinosi inovativni PowerDrive motor koji štedi energiju u svakom ciklusu pranja. Tu je i GreenGuide indikator koji pruža jednostavan pregled o tome koliko je energetski efikasan program koji se koristi, a pomaže i u smanjenju potrošnje vode i energije. Čak i kada joj se završi životni vek, mašina ne šteti prirodi jer se čak 95 odsto nje može reciklirati.

Zahvaljujući DoseAid funkciji, možete odrediti optimalnu dozu deterdženta, bez obzira na količinu veša koja je stavljena na pranje. To znači da ovaj proces obavljate na najekonomičniji i najzdraviji način. Ukoliko vi ili neko od članova vaše porodice ima osetljivu kožu, treba da znate da Gorenje WaveActive mašine imaju i AllergyCare program koji koristi višu temperaturu i dodatna ispiranja koja efikasno otklanjaju sve tragove alergena sa tkanina.

Foto Gorenje

Kada je reč o održivom pranju, ono se ne odnosi samo na uštedu energije i drugih resursa, već i na to kako se brinemo o odeći. Ukoliko pratite predložene programe o pravilnom pranju i uputstva o upotrebi deterdženta, vašim pantalonama, haljinama, košuljama, majicama, ali i veš mašini, rok trajanja će biti produžen.

Foto Gorenje

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ