MODNI TRENDOVI     11.05.2017.

Oxfordice – Hit vekovima

Kako godine prolaze, tako se i moda donekle menja ili izbacujemo potpuno pojedine odevne predmete ili pak dopunjujemo.

Davno stečenu popularnost, nastavile su i dan danas neprevaziđene cipelice- Oxfordice. Još u 19-om veku bile su sastavni deo uniforme Univerziteta Oxford,a danas su jedan od najpoželjnijih modnih detalja uz mnoge odevne kombinacije.

Raznih dezena, materijala, sa štiklom ili bez, one su definitivno hit ove godine. Mnoge devojke su poželele da im obezbede mesto u svojim cipelarnicima i pruže sebi priliku da izgledaju čarobno i budu u trendu u svakom momentu. Jako su interesantne za fotografisanje, te su s toga rado korišćen „detalj“prilikom takozvanog streetshootinga, gde one potpuno dolaze do izražaja.

Kombinuju se uz sve i svašta, a najradije su deo casual kombinacije poput farmerica, majice i sakoa. Metalik zlatna, siva i nežno roze nijansa su najčešće i nekako najinteresantnije boje koje krase ovaj model. Najvoljenije među njima, za koje sam primetila da se najviže traže i žele, jesu Oxfordice u roze nijansama. Svojom formom su svakako viđene već na prvi pogled, dok im nijanse roze daju posebnu notu nežnosti i svedenosti.

Razgledavši prodavnice u kojima se mogu naći, naišla sam na Ellie Goulding Oxfordice, meni najdraže. Ta kombinacija prljavo roze sa bledim nijansama zlatne boje i ne tako jakim štrasom je zapravo model koji sam istoga trenutka u svojim mislima kombinovala za svaku priliku :

Casual : Pocepane farmerice, bela majica, teksas jaknica

Elegant : Crna lepršava haljina, sako u nekoj od roze nijansi

Formal : Sive pantalone sa malo širim nogavicama, bela košulja, sako u roze nijansi

Oxfordice se savršeno uklapaju uz bilo koju lepršavu haljinu ili pak suknju uz ne previše detalja jer su same po sebi dovoljno upadjive i zanimljive. Utisak koji će ostaviti, zavisi isključivo od onoga uz šta i kako se kombinuju. Dozvolite sebi da se poigrate ovim modnim hitom i pomerite granice, stvorivši nešto jedinstveno.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ