SCENA     29.04.2020.

Pesmom i umetnošću protiv pandemije

Globalne promene, uslovljene pandemijom koja je zahvatila dobar deo sveta, kao i mere koje su gotovo sve zemlje uvele da zaštite svoje građane, naterale su mnoge umetnike – a naročito umetnike – da se na nove i dosad neviđene načine povežu, kao i da stvaraju muziku zajedno – preko Interneta i društvenih mreža.

Tako su i čuveni Rolingstonsi održali koncert iz izolacije – svako iz svoje kuće, a takođe i brojni drugi muzičari i DJ producenti uživo prenose svoje nastupe, većinom na Fejsbuku i platformi BeatPort.

Ivana Tasic Mitic umetnik

Poznata vokalna solistkinja iz Vranja Ivana Tasić Mitić rešila je da obraduje sve ljubitelje dobrog glasa i dobre muzike, te je na svom Fejsbuk profilu objavila pesmu koju je izvela zajedno sa svojim kolegom Dušanom Radoičićem. Pesma ‘Pod gorom se šetalo devojče’ je nastala 2008.godine. Tekst, muziku i aranžman napisao je Vlada Panović (koji je i šef Narodnog orkestra RTS-a).

umetnost u pandemijom

“ Nastupila sam iste godine na Zlatiborskom festivalu sa ovom pesmom, a ubrzo posle toga sam napravila trajni snimak za arhiv Radio Beograda u pratnji Narodnog orkestra“ kaže Ivana Tasić Mitić.

Piše:Ivan Trajković

Foto: Printsktin

Ako volite zanimljive citate, fotografije, ZAPRATITE naš Instagram profil i uvek budite u toku sa aktuelnostima na našem portalu: JollyMagazin

# pandemijom # pandemijom

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ