TELO     19.09.2019.

Pet jednostavnih vežbi za ravan i zategnut stomak!

Leto se polako približava kraju, ali to nije razlog da se opustite i zanemarite fizičku aktivnost. Iako se verovatno do sledećeg leta nećete skinuti u kupaći kostim, sigurni smo da ravan i zategnut stomak želite da imate tokom cele godine. Zato vam predstavljamo nekoliko jednostavnih, a veoma efikasnih vežbi za trbušne mišiće!

Vežba 1

Sedite na pod, stavite ruke sa strane i oslonite se na njih. Noge podignite od podloge i kolena lagano vucite prema grudima, pa onda ispravite noge sve vreme podignute od podloge. Trudite se da tokom vežbe što više zatežete trbušne mišiće.

Vežba 2

Lezite na pod, ruke postavite pored kukova. Noge podignite od podloge i opišite pun krug u vazduhu. Prvo na jednu, pa na drugu stranu. Noge su ponovo sve vreme podignute od podloge, ne spuštate ih do kraja vežbe.

Vežba 3

Zauzmite čuvenu “plank” poziciju, odnosno poziciju za izdržaj. Onda lagano kukovima ljuljajte levo-desno, prebacujući težinu tela sa jedne na drugu stranu.

Vežba 4

Lezite na pod i postavite ruke pored tela. Radite obrnute trbušnjake – umesto da podižete gornji deo tela, sada podižete noge tako da se zaljuljate unazad i podignete zadnjicu malo iznad podloge.

Vežba 5

Lezite na pod, noge podignite i savijte u kolima pod uglom od 90 stepeni. Zatim radite trbušnjake tako što ćete se naginjati napred ruku ispruženih ka kolenima.   

Svaku od ovih vežbi radite po 40 sekundi, sa desetak sekundi pauze između. Ukoliko možete vežbe ponavljajte što više puta!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ