TELO     13.08.2019.

Plivanje – zabavan način jačanja mišića u vodi

Tokom vrelih letnjih dana želimo da svaki slobodan dan provedemo pored vode, bilo da je u pitanju more, reka, jezero ili bazen. Iskoristite tu priliku za plivanje i jednostavne vežbe u vodi koje će vam biti lagane i zabavne, ali istovremeno veoma efikasne!

Osim što nam pomaže da se rashladimo, boravak u vodi ima i drugih dobrobiti. Čak i najjednostavnije kretanje kroz vodu ima efekat masaže celog tela. Vežbanje u vodi je veoma efikasno i jača mišiće celog tela.

Plivanje

Plivanjem se aktiviraju mišići celog tela – ruke, noge, trbušnjaci, leđa. Koji god plivački stil izaberete rezultati su neminovni. Takođe, plivanje veoma efikasno utiče na gubljenje kilograma, s obzirom na to da se tokom pola sata plivanja izgubi oko 200 kalorija.  

Ako želite da zategnete ruke, plivajte bez korišćenja nogu. Svu energiju preusmerite na kretanje samo pomoću ruku. Suprotno, ako želite da zategnete noge, plivajte bez korišćenja ruku.

Jednostavne, a veoma efikasne vežbe

Jednostavno hodanje kroz vodu aktiviraće dosta mišića, a pogotovu mišiće nogu. Nakon nekoliko dana pokušajte sa brzim hodom ili čak trčanjem. Pored hodanja ili trčanja, veoma su efikasne i vežbe poput skokova ili imitiranja vožnje bicikla u vodi.

Ljudsko telo u vodi postaje laganije, pa je i vežbanje u vodi znatno efikasnije nego na suvom. Zato koristite lepo vreme za fizičku aktivnost koja će vam zasigurno doneti rezultate!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ