INTERVJU     03.04.2020.

“Politika je moja najveća ljubav.”, Dejana Kljajić, novinar i autor

Dejana Kljajić, mlada novinarka dnevnog lista Informer, a od nedavno i autor i voditelj emisije Žene bez tajni, gde redovno ugosti neke od najpoznatijih dama Srbije, za naš portal odgovorila je na pitanja o emisiji, gostima, ali i o sebi.

1. Draga Dejana, osim što si novinar dnevnog lista Infromer, nedavno si krenula da uređuješ i vodiš emisiju `Žene bez tajni`. Da li je naziv emisije bio tvoja ideja ili si uz pomoć saradnika došla do ideje?

– Emisija `Žene bez tajni` su projekat video produkcije Tvin koja je deo Informera. Urednik video produkcije je predložio da se oprobam kao voditeljka, ali pod jednim uslovom – da mi gošće budu žene. Smislili smo nekoliko naziva, a sama sam došla do ideje da to ipak budu `Žene bez tajni`, jer moje gošće govore o svom privatnom životu, pa zbog prirode posla kojim se bave, često nemaju mogućnost da javnosti pokažu drugu stranu svoje ličnosti.

2. Do sada si već ugostila dosta popularnih i jakih dama Srbije, na koji intervju si najponosnija?

– Ponosna sam na svaki intervju koji sam do sada uradila, jer sam sve gošće izabrala sama. Sve su to uspešne žene koje su našle vremena da u gledaocima podele neke detalje iz svog privatnog života. Ipak, ako bih morala nekog da izdvojim to je dr Danica Grujičić.

3. Kada su u pitanju naredna snimanja, možeš li nam otkriti nekog gosta?

– Nažalost, zbog vanrednog stanja, odlučila sam da napravim pauzu, kako ne bih dovodila ni gošće ni sebe u opasnost. Međutim, čim se završi ova pandemija, vraćamo se redovnom snimanju i nadam se da će mi posle izolacije prva gošća biti dr Darija Kisić Tepavčević.

4. Ako pričamo o tvojim željama i vizijama, da li bi volela da uređuješ još neku emisiju i koja bi to bila?

– Volela bih da jednog dana vodim politički tok-šou. Politika je moja najveća ljubav.

5. Šta je potrebno da ima dobar voditelj i urednik?

– Pre svega, najvažnije je da volite svoj posao. Zatim, još jedna od ključnih stvari je da ste obrazovani, načitani,  rečiti i spremni da istražujete. Dobar novinar treba da bude snalažljiv, da u datom momentu iskoristi svoju dovitljivost i od sagovornika “izvuče” i ono što možda ne bi rekao. Osim toga, važno je biti upućen u temu koja se obrađuje.

6. Da li imaš nekoga čiju bi karijeru volela da izdvojiš kao tebi neku kojoj se diviš?

– Drago mi je što vidim da ima mnogo uspešnih žena i od svih njih može da se nauči nešto pametno i zanimljivo. U novinarstvu sam se zatekla slučajno i odmah sam ga zavolela. Volela bih da i ja ostavim svoj pečat u novinarskom svetu.

7. Da li postoji neka osobina koju imaju sve dame koje pozivaš u goste?

– Sve su one pozitivne, samouverene i britke na jeziku. Zato ih poštujem i nadam se i daljim saradnjama.

8. Da ti je gost upravo Dejana Kljajić koja dva pitanja bi joj postavila?

– Prvo pitanje: Otkud ti u novinarstvu?, a drugo: Kako sebe vidiš za deset godina? 

9. Šta voliš da čitaš privatno?

– Odabir žanra zavisi od mog trenutnog raspoloženja. Tako na mojim policama možete pronaći Selimovića, Andrića, Bukovskog, Jesenjina, zatim stručnu literaturu, ali i romantične romane.

10. Savet za sve one koji žele da se oprobaju u medijima?

– Obavezno je da vole novinarstvo. Takođe, da ne odustaju ako u nekom trenutku postane teško. Bitno je da budu uporni i da se konstantno usavršavaju, jer se u medijskom svetu sve brzo menja i treba ići u skladu sa tim.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ