DUH     29.04.2017.

Popravite samopouzdanje ODMAH uz pomoć ovih saveta

Samopouzdanje je od velike važnosti za uspeh u životu. Samopouzdanje je kada verujemo u sebe bez uporedjivanja sa drugima. Treba ga graditi, jer jednom porušeno samopouzdanje je teško ponovo povratiti, ali ne i neizvodljivo.

Nisko samopouzdanje

Manjak samopouzdanja predstavlja negativan stav o sebi , a može prerasti i u osećaj anksioznosti i uznemirenosti. Osoba koja ima nisko samopouzdanje često čini ustupke kako bi udovoljila drugima, stidljiva je i  samokritična prema sebi.

U narednom tekstu možete pročitati savete kako podići samopouzdanje na zavidni nivo.

 

Kako podići samopouzdanje :

  • Bavite se sportom ili laganom fizičkom aktivnošću.Kod većine žena redovna fizička aktivnost i zdrav stil života imaju efekta kod podizanja samopouzdanja. Redovna fizička aktivnost povećava samopouzdanje kod žena, smanjuje predmenstrualne tegobe i poboljšava žensku seksualnost.
  • Da bi smo podigli samopouzdanje na viši nivo moramo biti svesni svojih atributa i vrlina. Najbolje bi bilo zabeležiti ih na papiru i kada smo klonuli duhom pročitati par puta i zabeležiti nove vrline kojih se setimo.
  • Potrudite se da razmišljate pozitivno.Poslušajmo pouku Oca Tadeja ‘’Kakve su ti misli, takav ti je život“.
  • Zapamtite, uvek više vredimo nego što mislimo.
  • Prestanite da razmišljate negativno, klonite se negativnog razmišljanja jer konstantno održava Vaše samopouzdanje nisko na lestvici.
  • Upornost je vrlina. Ne smemo odustati pred prvom preprekom koja nailazi.Ne odustajne na pojavu prvih problema, nego glavu gore .
  • Radujte se malim stvarima. Jer sitnice, život znače. Radujte se kada Vam dete dobije dobru ocenu u školi, kada Vas pohvali šef ili ako Vam muž priredi romantičnu večeru bez povoda.
  • Probajte da budete fokusirani na svoje prioritete. Važno je da shvatimo da ni jedna osoba ne može da blista na svim poljima, i to je u redu. Nemojte trošiti svoju energiju na više različitih stvari ili zanimanja. Fousirajte se na jednu, i tu dajte sve od sebe.
  • Ako smo zadovoljni sami sobom, možemo osećati smirenost i Bez samopouzdanja  život će vam se pretvoriti u dugotrajnu  bitku sa sobom kao i sa drugima.

I za kraj, mislite pozitivno, hodajte pravo, radujte se životu. To je odlika samopouzdanih osoba.

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ