SAVETI     01.04.2019.

PORODICA: Šta je važno za skladne porodične odnose?


Zajednica je najdivnija stvar na svetu. Poštovanje najbližih i podrška predstavljaju početak izgrađivanja svesno zdrave i stabilne ličnosti.

Mada, porodični odnosi često variraju od dobrih do, ponekad, loših i nesigurnih. Uzimajući u obzir da je svaki član porodice individua za sebe, često dolazi do nesuglasica. Nesuglasice i neslaganja nisu ništa neprirodno, niti loše. Naš zadatak, kao člana porodice, zahteva da imamo dosta razumevanja za druge članove. Prihvatiti činjenicu da ne razmišljamo svi isto i da naši pogledi na najobičnije situacije mogu potpuno da se razlikuju je ključ svega.


Možda niste u stanju da uvek prihvatite mišljenje svojih najbližih, ali morate da se trudite da ih razumete.

Kako bi bilo da se svako od nas slepo drži svojih stavova, pritom ne uzimajući u obzir da neko drugi razmišlja drugačije?

Rezulat ne može da bude pozitivan.

Dakle, podržite odluke svojih roditelja, partnera, dece ukoliko smatrate da time ne mogu učiniti ništa loše sebi, a ni drugima.

Možda zamišljate drugačiju budućnost dece ili ne podržavate školu koju voli, jer smatrate da nije perspektivna. Ukoliko postoji primer samo jedne osobe koja je uspela, verujte u to. Možda niste saglasni sa odlukom supruga/supruge da nije u stanju više da radi posao koji ga/je iscrpljuje, radi određene količine novca. Podržite ga. Ukoliko ga ne podržite i „okrenete mu leđa“, to može da „povuče“ nove probleme .

Dakle, razumite i podržite svoje članove porodice isto onako kako biste želeli da oni vas podrže.

Podrška i razumevanje mora biti obostrano, jer jedino tako vaši odnosi će biti stabilni, čvrsti, puni ljubavi i poštovanja!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ