DUH     30.07.2019.

Postanite ranoranilac uz nekoliko laganih trikova!

Mnogima rano ustajanje predstavlja veliki problem, pogotovu kada treba da napustimo udoban krevet a znamo da nas čekaju brojne obaveze tokom dana. Međutim, pošto obaveze ne mogu čekati, za vas danas imamo nekoliko saveta kako da bez problema postanete ranoranilac!

Prva i osnovna stvar ako želite da ustajete ranije a da budete dovoljno naspavani – idite u krevet ranije! Lezite sat, dva ranije i sigurno ćete lakše ustati ujutru. Takođe, sve svoje aktivnosti obavite ranije – završite posao, večerajte ranije, istuširajte se ranije. Jednostavno sve pomerite za sat ili dva pre, kako biste legli ranije, a ipak stigli sve da završite.

Ono što će vam sigurno pomoći jeste da pre spavanja završite stvari koje biste inače ostavili za ujutru. Spremite garderobu koju ćete nositi sutradan, spakujte sve stvari u tašnu za posao ili fakultet, isplanirajte ceo sutrašnji dan, pospremite stan, pripremite doručak.

Zaboravite telefon i društvene mreže!

Tokom dana svakako previše koristite telefon, nema potrebe za tim pred spavanje. Bolje je da se opustite uz knjigu jer će vas čitanje sigurno uspavati. Takođe, ugasite sva svetla i izluftirajte spavaću sobu kako bi vam bilo prijatnije za spavanje. A kada se probudite ujutru podignite roletne i pustite svetlost u sobu, to će vas sigurno razbuditi!

Ustajte uvek u isto vreme!

Bez obzira na sve! Čak iako ste prethodne večeri ostali budni do kasno ili je vikend pa želite da date sebi malo oduška – ipak ustanite u isto vreme kao i inače. Na taj način organizam će se navići i ustajanje rano vam neće biti problem.

Navijte samo jedan alarm i ne odlažite ga!

Zaboravite na “samo još pet minuta” i ustanite čim alarm zazvoni. To sigurno neće biti lako, ali ćete se vremenom i na to navići.

Čim ustanete namestite krevet! Deluje banalno, ali to će vas sprečiti da se sa šoljom kafe vratite u krevet, već ćete završiti doručak, spremiti se i krenuti u svoj dan!

Kao i za svaku naviku, potrebno je vreme. Ne možete postati ranoranilac preko noći, ako ste do juče spavali svakoga dana do podneva. Zato dozvolite sebi i svom organizmu da se navikne na rano buđenje postepeno. Kada se naviknete da ustajete ranom zorom shvatićete da je to jedna od najboljih donesenih odluka!

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ