KOSA     17.08.2019.

Povećajte dugotrajnost vaših lokni uz nekoliko smernica!

Koju god dužinu i boju kosu da imate, lokne su uvek odličan izbor. Savršeno definisane i precizne ili razbarušene, krupne ili sitne, uvek su moderne i pogodne za različite prilike. Ukoliko vam se lokne brzo opuste i kosa ispravi, za vas imamo nekoliko trikova pomoću kojih će vaše lokne sigurno duže trajati!

Kako je pravilna nega kose najbitnija, birajte proizvode koji odgovaraju vašoj kosi. Na tržištu možete pronaći pregršt proizvoda koji su namenjeni kovrdžavoj kosi i loknama, što će vam sigurno pomoći.

Pronađite tehniku koja vama odgovara!

Lokne možete napraviti na više različitih načina – presom, figarom, viklerima,  pomoću fena i četke. Nije svaka kosa ista te ni ne ogovara svaka tehnika svima. Isprobajte različite tehnike i pronađite onu koja vama najviše odgovara. Ako lokne pravite pomoću toplote – presom ili figarom – sačekajte da se lepo prohlade, pre nego što ih protresete ili očešljate. Možete ih ohladiti hladnim vazduhom iz fena ili pustiti da se prirodno ohlade.

Nikako nemojte praviti lokne odmah nakon pranja, jer će se odmah opustiti. Bolja opcija je da ih napravite dan nakon pranja, jer će tada sigurno duže trajati. Takođe, nemojte koristite balzam tokom pranja, jer će kosa biti suviše glatka i lokne vam neće uspeti.

Ne preterujte sa lakom za kosu!

Lak, pena ili gel za kosu mogu pomoći da vam lokne duže traju, ali ukoliko preterate sa pomenutim proizvodima dobićete kontra efekat – kosa će se previše učvrstiti i nikako neće izgledati lepo. Svaki pramen će biti slepljen, a kosa će otežati, te i brže ispraviti. Zato na ohlađene lokne nanesite tek malo proizvoda za učvršćivanje, jer će tek tada oni zaista imati učinak. 

Ukoliko ne želiš da propustiš novosti, prijavi se na naš newsletter!
PROČITAJ JOŠ